Никодијевић: Халу „Пинки” преузима Град Београд

Нема коментара Share:

30.08.2021.
На данашњој седници Скупштине града на програму је више важних тачака. Међу онима које се тичу именовања улица и тргова истиче се плато на Врачару који треба да понесе име Драгана Николића и Милене Дравић – Гагин и Миленин плато, који ће се налазити у близини њиховог дома и Београдског драмског позоришта, рекао је председник Скупштине града Никола Никодијевић за канал Пинк вести.

Он је истакао да ће пред одборницима бити и Одлука о подизању споменика Михајлу Пупину у Булевару краља Александра, као и одлуке о подизању споменика Душку Радовићу и палим борцима и преминулим ветеранима ратова од 1991. до 1999. године, који ће се налазити између Немањине улице, Хајдук Вељковог венца и зграде „Железница Србије”.

– Пре тих тачака на програму ће бити усвајање планских аката зато што је Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове, без обзира на летњи период, радио пуном паром тако да нас у вези са тим очекује доста посла. Урбанистички планови су услов за даљи развој Београда, а данас се очекује усвајање плана којим се стичу формалне могућности за почетак изградње линијског парка који смо најављивали већ дуже време. Линијски парк ће бити грађен по фазама. Прва фаза биће отпочета у близини СЦ „Милан Гале Мушкатировић” где су се некада налазиле шине за железницу. Касније је ту био велики број расходованих вагона и локомотива због чега тај део града заиста није био репрезентативан. Сада смо на путу да то постане један од најлепших паркова у граду, а након завршетка прве фазе уследиће ширење линијског парка према Бетона хали и Луци Београд – рекао је Никодијевић.

Према његовим речима, важна тачка биће усвајање Извештаја о напретку реализације програма заштите животне средине у Београду.

– То је редован извештај који се подноси Скупштини града будући да је животна средина у жижи интересовања људи, што је и нормално. Секретаријат за заштиту животне средине ће презентовати овај извештај према којем је око 76 одсто планираних пројеката већ реализовано, а предстоји 24 одсто. Очекујемо да све буде урађено до краја године. Поменути пројекти су највише у вези са гашењем котларница на мазут, топлификацијом, пошумљавањем, квалитетом паркова и шума, што директно утиче на квалитет ваздуха у Београду, а ту су и соларни панелиа и обновљиви извори енергије – додао је Никодијевић.

Он је нагласио да ће пред одборницима бити и одлука којом се омогућује да речни саобраћај буде уврштен у јавни превоз Београда.

– Биће речи о дефинисању ове врсте превоза – да ли ће спадати у редовни, ванредни или сезонски превоз. Овом одлуком пружа се могућност да се речни саобраћај интегрише у систем јавног превоза и да се, примера ради, одлучи ко ће обављати посао речног превоза. Што се тиче Земуна, најважније је питање Хале „Пинки”, која је својевремено након приватизације припала НИС-у, а како хала не спада у основне делатности ове компаније, постигли смо договор да већински пакет акција НИС „пребаци” на Град Београд. Читав тај посао биће обављен у оквиру реконструкције трга и тог дела Земуна. У овом тренутку још није донета одлука о томе да ли ће Хала „Пинки”, која је иначе у јако лошем стању, бити комплетно реконструисана или ће бити изграђена нова хала. Ипак, главна порука је да „Пинки” није заборављен и да Земунци неће остати без своје хале и базена. Разговараћемо са стручњацима, али и са грађанима, како бисмо донели праву одлуку о новом изгледу „Пинкија” – поручио је Никодијевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Поклони деци Прихватилишта за нову школску годину

Следећа вест

Весић: Пословно-спортски центар „Пинки” враћамо Земунцима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *