Весић: Почиње подела таблета за ученике, сутра отварање леве траке у Булевару патријарха Павла

Нема коментара Share:

31.08.2021.
Ученици трећег, четвртог, петог и шестог разреда добиће од Града Београда таблет, а подела ће се вршити по општинама. Сва деца поменутог узраста, која похађају јавне школе на територији Града Београда, од сутра ће добијати таблете и картице са бесплатним интернетом, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић гостујући у Београдској хроници на РТС.

Весић је рекао да је изузетно срећан што су сва деца обухваћена овим пројектом, па ће таблете имати и деца чији родитељи не могу да приуште такав уређај, али и они који су другачијег материјалног стања.

– Тиме ћемо показати да су за нас сва деца иста и једнако вредна. Укупно ће бити подељено 67.592 таблета, а добиће и кодове па ће сва деца имазти дигиталне уџбенике, што представља својеврсну револуцију у образовању. У питању је велики помак у дигитализацији јер деца у Београду ће имати оно што немају ни њихови вршњаци у Лондону, Берлину, Бечу….Да бисмо омогућили да се настава одвија редовно, Град је купио лап-топове за наставнике, који ће такође добити картице за интернет. Град је обезбедио 6.952 за учитеље и наставнике који држе наставу ученицима трећег, четвртог, петог и шестог разреда – додао је Весић.

Он је истакао да је Град на овај начин у потпуности опремио ученике и наставнике, што је, како је рекао, заиста дивна вест.

– За три године ови таблети постају власништво родитеља који ће их задужити, а Град их је осигурао и у случају штете све ће бити „покривено“. Добра вест за родитеље је да се таблети закључавају у 22 сата, а приступ интернету ће имати само приликом посете сајтова који се налазе на „белој листи“ Министарства просвете. У питању су сајтови који се односе на образовање и ови таблети су наставно средство у правом смислу те речи. Срећан сам јер Град Београд има довољно новца у буџету да улаже у оно што је највредније – будућност наше деце. Таблети су плаћени новцем Града Београда и ово је најбоље могуће улагање – нагласио је Весић.

Говорећи о реконструкцијама градских улица, Весић је подсетио да се тренутно ради реконструкција и проширење Булевара патријарха Павла, на делу од Улице Пере Велимировића до скретања за Кошутњак, односно око два километра.

– Сутра у седам часова ујутру биће пуштена у саобраћај лева трака ове саобраћајнице, трака која се налази уз Топчидерску реку уколико се гледа из правца града ка Раковици. Саобраћај ће бити пребачен на леву страну, а завршени су радови на раскрсници са Улицом Пере Велимировића. Урађене су комплетно нове водоводне, канализационе и електро-инсталације, као и нова јавна расвета. Тренутно се изводе радови на постављању шина, а већ сутра ће почети и радови на десној саобраћајној траци, којом деценијама нису саобраћала возила. Ти радови ће бити завршени у најкраћем могућем року, након чега ће Булевар патријарха Павла, на делу од Пере Велимировића до скретања за Кошутњак, имати четири саобраћајне траке. Људи који свакодневно пролазе овом улицом знају колико је било оптерећење ове саобраћајнице, као што је било у Саве Машковића пре реконструкције и новог кружног тока. Расписали смо тендер за наставак радова у Булевару патријарха Павла, за део до Моста на Ади, где ће се користити досадашњи железнички коридор који пролази око Топчидерског парка, па ћемо убудуће од Моста на Ади ка Раковици ићи саобраћајницом са четири траке. То ће знатно смањити гужве и елиминисати уско грло које се правило пред Улицом Теодора Драјзера – рекао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Без воде поједини потрошачи у насељима Пиносава, Бели поток и Дуго поље

Следећа вест

Весић: Пoчeлa испoрукa бeo-тaблeтa зa бeoгрaдскe oснoвцe

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *