На прагу нове школске године

Нема коментара Share:

31.08.2021.
Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак, честитао је свим ђацима сутрашњи полазак у школу, пожелео им добар успех, лепо дружење и пуно успеха у току школовања.

– Сутра ће у школским клупама у Београду бити готово 190.000 ђака од чега око 17.000 првака. Желим им незабораван први дан у школи и пуно среће на путу образовања – рекао је Гак.

Старијим ђацима који се сутра враћају у клупе након тешке прошле године, Гак је такође пожелео успешну школску годину.

Он је истакао да су све школе спремне за дочек ђака и да ће се епидемиолошке мере и даље спроводити у складу са препорукама, али и да су сва неопходна средства за хигијену обезбеђена.

Како је рекао, овај летњи распуст протекао је у знаку обнове школских здања али и припрема за отварање нових вртића.

Током лета рађено је на ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој, Машинској школи у Раковици, Техноарт школи на Звездари, ОШ „Јанко Веселиновић“, а како је навео, ускоро се очекује и завршетак радова на најзначајнијој инвестицији у сектору образовања ове године, Земунској гимназији.

– Инвестициони талас се наставља. Прошли септембар дочекали смо отварањем две нове школе, овај септембар Београд дочекује са два нова вртића у која малишани сутра први пут улазе, на Врачару и Чукарици – рекао је Гак.

Он је додао и да је буџет Града Београда за образовање и дечју заштиту који ове године износи близу 200 милиона евра највећи икада, као и да је за радове на образовним институцијама само током лета издвојено око 250 милиона динара.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Никодијевић: Све одлуке које доносимо резултат су контакта са грађанима

Следећа вест

Изложба „Милан Кашанин – у сенци славе” поводом јубилеја Педагошког музеја

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *