Град Београд и Сигурна кућа потписали уговор на две године

Нема коментара Share:

02.09.2021.
Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и координаторка Сигурне куће Весна Станојевић потписале су данас у просторијама Секретаријата за социјалну заштиту први појединачни уговор којим је Град Београд наставио да пружа подршку раду Сигурне куће, односно да обезбеђује новчана средства за функционисање ове установе. 

Наташа Станисављевић је прецизирала да је Град Београд за двогодишње функционисање Сигурне куће издвојио 45.990.000 динара. Она је подсетила да је раније потписан оквирни споразум у оквиру којег ће се даље потписивати појединачни уговори. 

– Град Београд је обезбедио наставак пружања услуге прихватилишта за жене и децу жртве насиља у породици, као и наставак подршке штићеницама Сигурне куће како би лакше пребродиле ситуацију у којој се налазе, нарочито када напусте ову установу. Република Србија и Град Београд озбиљно приступају подршци женама и деци жртвама насиља, како доношењем закона који максимално штите жртве насиља и показују нулту толеранцију према свим врстама насиља тако и умрежавањем свих институција система. Циљ је да жене, пре свега, буду охрабрене да реагују и добију све информације о заштити у институцијама система и да остваре своја права – истакла је Наташа Станисављевић. 

Према њеним речима, само интензивном и осмишљеном сарадњом свих релевантних институција, као што су центри за социјални рад, полиција, образовне институције, установе које се баве непосредном заштитом лица у ризику, један систем може утицати на смањење овог друштвеног проблема. 

– Зато су важни континуирани заједнички програми који се баве проблемом насиља над женама, као и активности усмерене на сузбијање насиља у породици, a све са циљем да се жене заштите, умреже и да знају да на сваком кораку могу да имају ослонац од појединаца и институција, како би се на прави начин оснажиле и изашле из ситуације насиља. Важно је да се ова услуга и поред епидемиолошке ситуације одвијала уобичајено, уз појачане хигијенске и заштитне мере свих актера укључених у реализацију услуге, а у складу са препорукама и инструкцијама надлежних органа – закључила је Наташа Станисављевић. 

Координаторка Сигурне куће Весна Станојевић изразила је задовољство због потписаног уговора којим Града Београда наставља да подржава рад Сигурне куће. 

– Наша сарадња траје годинама. Наставком сарадње Град је пружио подршку женама које се налазе у Сигурној кући, као и деци. Подршка Града је неопходна за функционисање Сигурне куће, а ваљало би се сетити и периода када нисмо имали овакву помоћ да је тада наш посао био много тежи. Имамо изузетно добру сарадњу са Секретаријатом за социјалну заштиту и секретарком Наташом Станисављевић. То је веома важно за нас, а још важније за жене и децу којима је у овом тренутку помоћ неопходна – рекла је Весна Станојевић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Поклон-ранчеви стигли у земунске основне школе, ускоро стижу и таблети

Следећа вест

Добар квалитет ваздуха у Београду, девет школа добија двориште са еколошком инфраструктуром

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *