Вакцинација трећом дозом за запослене у систему социјалне заштите

Нема коментара Share:

03.09.2021.
Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић обишла је вакцинални пункт на Београдском сајму где су се данас вакцинисали, углавном трећом дозом, запослени у систему социјалне заштите Града Београда. 

Наташа Станисављевић је истакла да је више од 150 запослених показало интересовање и нагласила да су у питању људи који су у директном контакту са корисницима.

– Пре свега ту су геронтодомаћице које брину о најстаријим суграђанима, дефектолози, радни терапеути, неговатељи који раде у нашим дневним боравцима за децу са сметњама у развоју, запослени у Прихватилишту за стара и одрасла лица, запослени у Прихватилишту за децу, али и социјални радници који свакодневно у центрима за социјални рад имају контакт са најмање десетак корисника – рекла је секретарка Станисављевић. 

Према њеним речима, запослени у систему социјалне заштите на овај начин показују, пре свега, одговорност према сопственом здрављу, али и према здрављу корисника са којима су у свакодневном контакту.

– Желим сопственим примером да подстакнем људе да се вакцинишу. Већина запослених у установама социјалне заштите данас прима „бустер дозу”, будући да су запослени у највећем броју случајева примили прве две дозе. Ипак, има и оних који су прележали ковид па тек сада, после периода у којем су имали антитела, примају прву дозу, што је такође веома важно. Поред запослених у установама социјалне заштите, данас су овде са нама и колеге из Секретаријата за социјалну заштиту и желели смо на овај начин да пошаљемо поруку и мотивишемо људе да се вакцинишу – рекла је Наташа Станисављевић, која је данас примила трећу дозу „фајзер” вакцине. 

Она је додала да је епидемиолошка ситуација компликована, да бројеви расту и нагласила да је вакцина једини начин да се победи овај вирус. 

– Осим тога, вакцинацијом показујемо да слушамо науку и верујемо лекарима. Свако од запослених у установама социјалне заштите ће у разговору са лекарима одлучити коју ће вакцину примити као „бустер” или прву дозу. Пре примања вакцине, свако треба да разговара са лекаром и уколико није раније одлучио, на лицу места може да се посаветује о врсти вакцине. Важно је да су све вакцине на располагању – „фајзер”, „спутњик”, „астра зенека” и „синофарм” – закључила је секретарка Станисављевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Аутобус за вакцинацију испред ТЦ „Ушће”

Следећа вест

Вакцинација трећом дозом без заказивања на 25 пунктова у Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *