Весић: Трећом дозом вакцинисано више од 61.000 Београђана

Нема коментара Share:

03.09.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић обишао је мобилни вакцинални пункт код стадиона „Рајко Митић”, где је примио трећу дозу вакцине и позвао грађане да се заштите, уједно и подрже хуманитарну акцију, те бесплатно гледају утакмицу Србија–Луксембург.

Весић је истакао да је у Београду трећом дозом вакцинисано више од 61.000 људи или 4,5 одсто.

Прву дозу је примило више од 783.000 грађана, што је скоро 56,5 одсто пунолетних грађана престонице.

– Надам се да ћемо веома брзо прећи 10 одсто вакцинисаних грађана трећом дозом. Важно је да је Београд једина локална самоуправа која има мобилне пунктове, где је досад вакцинисано преко 15.000 људи – истакао је Весић.

Захвалио је Фудбалском савезу Србије јер је за све који се вакцинишу на мобилном пункту поред Маракане понудио карте за сутрашњу утакмицу репрезентације. Захвалио је такође и компанији „Моцарт спорт” која је одлучила да у склопу акције помогне у лечењу једног детета.

– То је одговорна политика и доказ да сви заједно можемо да помогнемо грађанима којима је помоћ потребна, а истовремено позивамо људе да се вакцинишу. Спајамо лепо и корисно. Позивам грађане да се данас до 17 сати и сутра од 9 до 17 дођу испред северне трибине вакцинишу, да добију бесплатне карте и подрже нашу репрезентацију да се квалификује за Светско првенство у Катару – навео је Весић.

Истакао је да Град Београд подржава овакве и сличне акције и додао да ће на концерт Пласида Доминга моћи да се уђе само уз потврду о вакцинацији или са негативним PCR тестом.

– Такође сам упутио предлог Кризном штабу да београдска позоришта раде пуним капацитетом под условом да се дозволи приступ само вакцинисаним грађанима или са негативним PCR тестом. Нема разлога да људе који су одговорни ограничавамо да живе нормално зато што се неко није вакцинисао – указао је Весић.

Акцију је подржао прослављени фудбалер Никола Лазетић, који je истакао значај вакцинације, посебно младих људи који све више оболевају од ковида-19.

– Примио сам две дозе вакцине. Данас сам примио и трећу „бустер” дозу јер морамо да покажемо одговорност у овом тренутку – истакао Лазетић.

Он је додао да ће Фудбалски савез Србије, поред бесплатних карата за сутрашњу утакмицу, на полувремену делити велики број награда за навијаче, док ће дресови репрезентативаца Србије бити понуђени у хуманитарне сврхе.

Директор „Моцарт спорта” Борјан Поповић је истакао да се та компанија труди да буде партнер држави у сузбијању ковида-19. Овој акцији смо дали и хуманитарни карактер, односно компанија „Моцарт” ће за сваку примљену вакцину донирати по 5.000 динара за лечење тромесечне бебе која болује од спиналне мишићне атрофије.

Догађају су присуствовали градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и директор Дома здравља „Савски венац” др Зоран Бекић, који је нагласио да Београд има највећи проценат вакцинисаних грађана у Србији.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Трофеј Београда” у скијању на води и вејкборду

Следећа вест

Весић: Од уторка на снази Одлука о емитовању музике у баштама ресторана

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *