Снимање попуњености возила на линијама јавног превоза

Нема коментара Share:

06.09.2021.
Запослени Секретаријата за јавни превоз заједно са ЈКП ГСП „Београд” обавили су 1, 2. и 3. септембра, с почетком примене зимског реда вожње, теренска снимања попуњености возила на линијама јавног превоза путника на територији града Београда, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.

Упоредо са снимањем на терену, обављена је и анализа података попуњености возила помоћу уређаја за бројање путника.

Снимање је обављено на 15 локација у граду у вршним периодима („шпицевима”) ујутру од 6 до 9 часова и поподне од 15 до 18 часова. Тиме је обухваћено 118 градских и 37 приградских линија, што је укупно 155 линија ЈЛПП-а.

На основу анализе добијених података, од понедељка, 6. септембра, повећан је број возила на линијама број 17, 23, 31 и 37, на којима је, на појединим поласцима, забележена попуњеност од 70 до 80 одсто.

Резултати снимања показују да у вршним периодима, осим на наведеним линијама, није забележена критична попуњеност возила. Највише је заступљена попуњеност од 50 до 60 одсто и то у 50 одсто возила, затим попуњеност од 30 до 50 одсто у 30 одсто возила, попуњеност од 10 до 20 одсто је забележена у 16 одсто возила, а већа попуњеност, од 70 до 80 одсто, забележена је у само четири одсто од укупно прегледаних возила.

Током снимања уочено је да и даље један број корисника превоза не носи заштитну маску, која је обавезна у возилима јавног превоза, а на тај начин не придржавају се епидемиолошких мера против ширења вируса ковид-19 које су на снази.

Из овог секретаријата апелују на грађане који користе јавни превоз да у возилима увек на лицу имају правилно постављену заштитну маску, као и да се придржавају поштовања свих осталих епидемиолошких мера.

Секретаријат за јавни превоз ће наставити да прати попуњеност возила јавног линијског превоза путника на територији града Београда, као и да благовремено реагује у складу са добијеним снимљеним подацима.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Уклањање сувих стабала

Следећа вест

Радојичић: Наградни фото-конкурс града „Одржива мобилност за здравији живот” до 12. септембра

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *