Весић: Настављамо поделу таблета, данас их добијају школе на територији општине Чукарица

Нема коментара Share:

07.09.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић представио је данас таблет уређаје ђацима ОШ „Ђорђе Крстић” у Жаркову у општини Чукарица и том приликом истакао да ће током ове недеље деца из Земуна, са Звездаре, Врачарa, из Гроцке и Сурчина такође добити таблете. 

Весић је нагласио да ће сви таблети на територији града Београда бити подељени до 16. септембра, када ће их добити ђаци Палилуле.

– До 20. септембра свако дете на територији града које похађа трећи, четврти, пети и шести разред и иде у неку од јавних школа (укупно њих 67.592) добиће таблет уређај који ће му омогућити да може да прати дигиталну наставу. Осим тога, купили смо скоро седам хиљада лаптопова за учитеље и наставнике и на тај начин смо омогућили да ђаци, наставници и школе буду потпуно спремни за дигиталну наставу – рекао је Весић, додајући да то немају деца великих европских градова.

Он је подсетио да су таблети осигурани, те уколико се оштете или изгубе, трошак ће платити осигурање, а после три године постају власништво родитеља. Како је нагласио, на овај начин Град је омогућио да сва деца на територији Београда, без обзира на имовинско стање, буду једнака и то је, осим што се улаже у образовање, можда највећа победа ове акције.

Весић је искористио прилику да све родитеље чија деца иду у први и други разред подсети да је у току конкурс Фондације за младе таленте Града Београда за субвенцију дела средстава за куповину уџбеника.

– Од 34.000 деце која иду у први и други разред, нама се до сада јавило око 15.000 родитеља. Град рефундира средства за четири уџбеника – српски језик, математику, свет око нас и изабрани страни језик, а зависно од издавача, цена тих уџбеника је око шест хиљада динара. За повраћај средстава потребна су три документа – потврда из школе да је дете уписано у први или други разред, очитана лична карта, као и копија платне картице са бројем жиро рачуна – прецизирао је заменик градоначелника.

Весић је додао да ће Град већ следеће недеље почети да уплаћује средства и позвао све родитеље да искористе ово право, те да се пријаве до 30. септембра како би им се финансијски олакшао почетак школске године.

Генерални директор компаније „Телеком Србија” Владимир Лучић изјавио је да је ова компанија од почетка партнер Граду Београду у овом пројекту.

– „Телеком Србија” омогућава и бесплатну МТС картицу са потпуно неограниченим интернетом, апликацијама и сајтовима предвиђеним за едукацију. Било где у Србији они ће бити онлајн. Мислим да ће ово омогућити нови дигитални начин едукације и приближавање знања ђацима – рекао је Лучић.

Догађају је присуствовао председник градске општине Чукарица Срђан Коларић, директор ЈКП „Београдски водовод и канализација” Страхиња Даниловић, као и директорка ОШ „Ђорђе Крстић” Јелена Воларов.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Срећна 5782. јеврејска Нова година

Следећа вест

Популарни Бојси захвалио Весићу на предлогу да добије држављанство Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *