Популарни Бојси захвалио Весићу на предлогу да добије држављанство Србије

Нема коментара Share:

07.09.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је са британским глумцем Џоном Чалисом, популарним Бојсијем из серије „Мућке”, разговарао о промоцији Београда на тржишту Велике Британије. 

– Идеја је да се направи кампања на друштвеним мрежама, Бојси мисли да би требало да доведе десетак познатих људи из Британије који би снимили своје спотове из Београда. Спотови у којима они позивају своје земљаке да посете Београд презентовали би се на друштвеним мрежама. Разговарали смо о читавој кампањи, тако да мислим да ћемо је остварити – рекао је Весић гостујући на ТВ Прва.

Он је подсетио да је Бојсија упознао када је први пут дошао у Београд те да му је том приликом показао српску престоницу.

– Из тог боравка створен је филм „Бојси у Београду”, који је био добра промоција Београда и Србије у Великој Британији. Имамо доста страних туриста, али немамо из Британије, и сигурно ћемо учинити нешто у наредном периоду да Британцима приближимо Београд – истакао је Весић.

Бојси је много промовисао Србију, те сам му предложио да у знак захвалности постане српски држављанин, навео је Весић.

– Верујем да је то такође добра промоција за Србију, с обзиром на то да су јунаци из серије „Мућке” веома популарни у Енглеској, а чак и Енглези не могу да верују да у свету постоји место где је та серија омиљена. Позвао сам премијерку Брнабић која је то прихватила и заложила се да глумац добије држављанство, тако да ћу му лично предати пасош када дође у Србију. Сада је само у питању техничка процедура – рекао је Весић. 

Он је додао да су глумци серије „Мућке” откупили сценографију серије а идеја је да се та сценографија пренесе у Београд, да дођу сви глумци из серије који су живи, јер неки нажалост нису, и да Београђани могу да разговарају и да се сликају са њима. 

– Ту сценографију бисмо поставили негде у граду и то би трајало неких петнаестак дана. То припремамо за пролеће када ће доћи и Бојси. Верујем да ће то сигурно бити атракција и очекујем да ће велики број људи желети да виде и да се сликају у оригиналној сценографији ове популарне серије – рекао је Весић.

Популарни глумац је у укључењу на ТВ Прва рекао да је одушевљен тиме што га воле у Србији и да се осећа веома блиским српским народу јер, како је рекао, комедија нас зближава.

– Било би сјајно ако би документарац који сам направио о Србији помогао у популаризацији ваше земље. Горан Весић је сматрао да треба да ме награди тако што ћу добити држављанство Србије, због чега сам јако поносан. Једва чекам да се вратим и могу само да охрабрим људе да посете Србију и доживе оно што сам ја доживео. Видимо се – рекао је популарни Бојси и захвалио Весићу.

Он је рекао да планира да направи још један документарни филм или напише књигу о Београду.

Амбасадорка Србије у Великој Британији Александра Јоксимовић истакла је да је приликом предаје докумената који се односе на добијање држављанства имала прилику да се сретне са Џоном Чалисом који је био веома узбуђен целим догађајем.

– Рекао је да никада у животу није доживео такву част да добије почасно држављанство и да веома воли Србију. Он константно ради на промоцији наше земље и том приликом настао је снимак са аутомобилом на коме су брендиране таблице именом Србија. За ову тему заинтересовани су и у самој Великој Британији па су тако „Сандеј мирор” и „Дејли мејл” објавили вест о његовом почасном држављанству. То је била веома добра идеја коју је господин Весић изузетно добро препознао и мислим да је важно да одржавамо пријатељство са људима који препознају Србију као пријатеља и спремни су да употребе своју популарност да промовишу нашу земљу – рекла је Јоксимовићева.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Настављамо поделу таблета, данас их добијају школе на територији општине Чукарица

Следећа вест

Уклањање сувих стабала

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *