Град Београд обезбеђује услове за изградњу јефтинијих станова

Нема коментара Share:

08.09.2021.
Београд се све више развија и постаје интегрални део Европе, у том смислу се и повећава изградња станова. Планском документацијом Град је за неколико већих локација, као што је Макишко поље, обезбедио могућност изградње таквих стамбених објеката које већина грађана може да купи – изјавио је главни урбаниста Марко Стојчић гостујући на ТВ Студио Б.

Он је истакао да се гради и потребна инфраструктура, која веома често утиче и на растерећење појединих улица.

Говорећи о изградњи инфраструктуре везане за изградњу Београда на води, Стојчић је нагласио да је Булевар Вудроа Вилсона већег капацитета него што је потребно насељу Београд на води, те да је аутоматски „прикупио” део саобраћаја из Савске улице, што је утицало на растерећење Сарајевске и Улице кнеза Милоша.

– Иако се цене некретнина у Београду одређују према тржишту, очигледно је да постоји интересовање без обзира на високе цене. Нама је, ипак, приоритет да обезбедимо грађане који не могу да приуште скупе станове и куће. Трудимо се обезбедимо услове за изградњу свих категорија некретнина, како би и људи са мањим примањима себи обезбедили кров над главом. Сходно томе, Макишко поље је велико насеље које ће тек бити изграђено, налазиће се поред Чукаричке падине, а туда ће пролазити и линија метроа – рекао Стојчић.

Главни урбаниста је истакао да ће јефтинијих станова бити и на неколико локација на Палилули, левој обали Дунава, Звездари, Вождовцу.

– Метро ћемо градити за све грађане Београда, а очекујемо да ће велики број људи живети на простору Макишког поља, у року од 10 година. Лева обала је вероватно тема којом се највише бавимо – рекао је Стојчић и додао да се досад нико није озбиљно бавио тим делом града у смислу инфраструктуре и јавних објеката.

Он је подсетио да је у Борчи недавно завршен дом здравља, те навео да ће се у том делу изградити и две средње школе, паркови и други садржаји који су у припреми.

– Активно радимо на томе како би већ наредне године с радом започела градилишта, па да наредну деценију имамо „заокружену” леву обалу Дунава и да грађани живе у адекватном насељу – закључио је Стојчић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Пoсeтa дeлeгaциje Грaдa Бeoгрaдa Сaнкт Пeтeрбургу

Следећа вест

„Београд-пут” нема дугове према банкама и добављачима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *