Аутобус за вакцинацију испред ТЦ „Ушће”

Нема коментара Share:

09.09.2021.
Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић обишла је данас пункт за вакцинацију постављен на платоу испред ТЦ „Ушће”, који ће радити данас и сутра од 9 до 17 часова.

Она је овом приликом истакла да су, када је у питању одзив на вакцинацију, најслабије бројке у популацији младих.

– Највећи одзив за вакцинацију код младих био је у ТЦ „Ушће” јер они највише и посећују тржне центре. Из тог разлога желели смо да им омогућимо вакцинацију управо овде. Вакцине које се могу примити у аутобусу адаптираном за вакцинацију су „фајзер” и „синофарм” – рекла је Станисављевићева.

Нагласила је да се на овом месту, осим треће „бустер” дозе, могу примити и прва и друга доза вакцине.

– Препорука лекара је да временски размак између примања друге и треће дозе буде шест месеци. Између примања прве и друге дозе углавном је потребно да прође три недеље, али зависи од вакцине. Ко се није вакцинисао или жели да добије „бустер” дозу, може да дође на плато испред ТЦ „Ушће” – рекла је Станисављевићева.

Она је нагласила да је у Београду вакцинисано више од 56 одсто, односно 780 хиљада пунолетне популације.

– Трећу дозу је досад примило више од 80 хиљада грађана, а то је одличан одзив. Када је у питању вакцинација младих старости од 18 до 30 година, вакцинисано је скоро 28 одсто. Имали смо доста коментара да одређени људи можда и избегавају да иду до домова здравља и да би желели да приме вакцину у другачијем амбијенту, те смо из тог разлога поставили аутобусе у којима се вакцинисало 15 хиљада грађана – закључила је Станисављевићева.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Аутобус за вакцинацију на Земунском кеју

Следећа вест

Вакцинација трећом дозом за запослене у систему социјалне заштите

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *