Аутобус за вакцинацију данас и сутра на Земунском кеју

Нема коментара Share:

11.09.2021.
Вакцинални аутобус налази се данас и сутра на Земунском кеју код ресторана „Венеција” где грађани могу без заказивања да дођу у периоду од 10 до 18 сати и приме вакцину, изјавила је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, која је данас обишла овај пункт.

Она је за ТВ Хепи прецизирала да грађани овде могу да приме вакцине „синофарм” и „фајзер”, а могу да приме прву, другу или трећу дозу. 

– Ово није само позив за грађане Земуна, јер без обзира на пребивалиште, грађани могу да дођу на овај пункт и вакцинишу се – рекла је Станисављевићева.

Она је најавила да ће аутобус следеће недеље бити у центру града, на платоу преко пута Народне скупштине, и то у уторак, среду и четвртак, док су викенди углавном резервисани за шеталишта које тада посећује велики број грађана. 

– Овде на Земунском кеју влада велико интересовање грађана и од 10 часова овде се вакцинисало више од 30 грађана – рекла је градска секретарка за социјалну заштиту и позвала грађане да дођу и искористе шетњу по кеју да се вакцинишу.

Она је изнела податак да је у Београду трећу дозу вакцине примило више од 90.000 грађана.

– Наставља се и вакцинација првом и другом дозом. Досад је у Београду прву дозу примило више од 787.000 грађана, што је више од 56,8 одсто. Зато смо сваки дан са грађанима како би им вакцинација била што доступнија – рекла је Станисављевићева.

Председник градске општине Земун Гаврило Ковачевић је рекао да се вакцинација наставља и да су грађани заинтересовани да се вакцинишу. 

– Овакви пунктови су веома практични и грађани су задовољени што им је пункт близу и што не морају да иду у домове здравља. Позивам све који се нађу у шетњи Земунским кејом да искористе овај леп дан и да се вакцинишу. Тако ће заштитити себе и друге, а вакцинација је једини начин да се пандемија заустави – рекао је Ковачевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Београд ће поштовати одлуке Кризног штаба – важно да ради привреда

Следећа вест

Аутобус за вакцинацију на Земунском кеју

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *