Градоначелник Радојичић: Ново поглавље у односима Београда и Санкт Петербурга

Нема коментара Share:

11.09.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић и губернатор Санкт Петербурга Александар Беглов потписали су у Санкт Петербургу Споразум о сарадњи између Града Београда и Владе Санкт Петербурга.

– Споразум који су потписале наше стране укључују области трговинске, економске, социјалне, хуманитарне и културне сарадње, као и план заједничких активности до 2024. године. Овакав вид сарадње међу нашим градовима представља сјајан резултат изузетно добрих односа које председници Путин и Вучић негују годинама уназад – рекао је градоначелник Београда.

Радојичић и Беглов су у пријатељској и срдачној атмосфери, карактеристичној за два блиска народа као што су руски и српски, говорили и о томе колико оваква блискост позитивно утиче на многе аспекте.

– Дубоко заједништво наших земаља даје нам предност у развоју односа у економији, култури и друштвеној сфери. Такође, наши градови су значајни центри информационих технологија – истакао је губернатор Беглов. 

Закључили су да потписани споразум отвара ново поглавље у сарадњи међу нашим градовима, те да је он још значајнији због тога што ћемо њиме оснажити везе и сарадњу младих људи Београда и Санкт Петербурга, на којима почива будућност.

– Још једна добра вест јесте да руска страна разматра могућност отварања информативног центра Санкт Петербурга у Београду, чиме ће се додатно ојачати и продубити везе између наших градова, али и земаља – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић поводом светског Дана прве помоћи: У фокусу пружање помоћи деци школског узраста

Следећа вест

Весић: Таблети и лаптопови за четворо деце самохране мајке

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *