Весић: Београд ће поштовати одлуке Кризног штаба – важно да ради привреда

Нема коментара Share:

12.09.2021.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је за ТВ Прва да ће Град Београд испоштовати сваку одлуку Кризног штаба, те да је за Град важно да привреда ради.

– Никада се нисмо мешали у то какве ће епидемиолошке мере бити у објектима, само смо инсистирали на томе да угоститељи раде. За нас је важно да привреда ради, као и угоститељи, а које год мере да донесе Кризни штаб, што се нас тиче свака ће бити испоштована. Има земаља које су увеле ковид-сертификате, има и оних које их немају, али нама је важно да привреда ради и да се објекти не затварају – нагласио је Весић.

Према његовим речима, није могуће исконтролисати поштовање мера у сваком локалу у Београду, као ни у јавном превозу, где има више од 1.600 возила.

– Јасно је да људи сами морају да воде рачуна о томе да заштите себе и друге. Не постоји полиција која може да исконтролише сваког грађанина. То није циљ, нити је могуће, нити ћемо то радити. Наравно да ћемо у наредном периоду акценат ставити на контролу јавног превоза, јер је то и Кризни штаб тражио, а то је разумљиво и неопходно јер су ту људи најближи једни другима. Поново ћемо разговарати са људима који воде шопинг молове, они имају своје обезбеђење које може да упозорава грађане. Неопходно је да се у наредном периоду мало више поведе рачуна о ношењу маски, посебно у затвореном простору. Ношењем маски и поштовањем мера штитимо себе и друге – истакао је Весић и додао да је веома важно да се што више људи вакцинише.

Како је рекао, данас ће трећом дозом бити вакцинисан 100.000 Београђанин или Београђанка, а до јуче је трећом дозом вакцинисано 97.255 људи, што је преко седам одсто. Првом дозом вакцинисано је 791.144, што је 57 одсто, другом дозом 763.000 или више од 55 процената.

– Београду треба још десетак до петнаест одсто вакцинисаних како бисмо заиста били заштићени, тако да бих акценат више ставио на вакцинацију. Аутобус за вакцинацију сада је у Земуну, отворићемо убрзо пункт у Ушћу и потрудићемо се да стимулишемо што више људи да се вакцинишу – казао је Весић.

Говорећи о контроли ноћних клубова, Весић је рекао да Комунална милиција није затварала те објекте и навео да је он још у мају Кризном штабу пренео предлог Удружења ноћних клубова према којем су спремни за рад под условом да у клубове долазе само вакцинисани.

– О том захтеву се није разговарало већ је ноћим клубовима допуштено да раде, а с обзиром на то да су они тај предлог упутили још у мају, сигуран сам да ће га и испоштовати. То су предлагали власници ресторана и ноћних клубова још током пролећа – појаснио је Весић и подсетио да је предлагао да на концерте и у позоришта иду вакцинисани или они који имају ПЦС тест, што није наишло на добар одзив у Кризном штабу, а сада се прича о томе.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Децу са тешким болестима треба хитно вакцинисати према препорукама лекара

Следећа вест

Аутобус за вакцинацију данас и сутра на Земунском кеју

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *