Весић поделио таблет уређаје деци из Прихватилишта

Нема коментара Share:

13.09.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић поделили су таблет уређаје ђацима који су корисници Прихватилишта за децу Београда. Како је Весић том приликом прецизирао, таблете је добило петоро деце из ове установе, од 24 колико их тренутно има, и који похађају трећи, четврти, пети или шести разред.

– На овај начин показујемо да су сва деца једнака и да имају једнаку шансу да се образују јер су таблети исти за сву децу Београда. Помажемо им да лакше превазиђу ситуацију у којој се нису нашли својом кривицом, да се образују и осете да имају сву љубав и подршку – рекао је Весић, прецизирајући да је за ову децу Прихватилиште потписало реверсе.

Ове недеље, додао је Весић, биће подељено више од тридесет хиљада таблета школама са преосталих седам општина, што практично значи да ће следеће недеље свако дете од трећег до шестог разреда у Београду имати таблет. Истовремено, дели се и 6.972 лаптопа за све учитељице, учитеље, наставнице и наставнике ових разреда. Сви ће добити и кодове за дигиталне уџбенике, као и бесплатни интернет.

– Деца Београда овог узраста имају оно што немају ђаци Париза, Лондона, Беча, на шта сам веома поносан. Показујемо да можемо да будемо друштво које води рачуна о инвестирању у најмлађе, што је и најважнија инвестиција – истакао је заменик градоначелника.

Наташа Станисављевић указала је на јасну поруку која се на овај начин шаље, а то је једнакост деце у главном граду и иста права и услови образовања.

– Сем деце из Прихватилишта таблете ће добити и деца из других установа социјалне заштите у Београду. Деца су добила и бесплатне уџбенике и школски прибор. На овај начин омогућено им је све што им је потребно за почетак нове школске године – навела је Наташа Станисављевић.

Посебно је нагласила то што је епидемиолошка ситуација у установама социјалне заштите мирна, нема заражених ни међу корисницима ни међу запосленима. Све мере се поштују и ситуација се свакодневно прати, прецизирала је градска секретарка за социјалну заштиту.

Директорка Прихватилишта за децу Београда Данијела Стајковић изразила је велику захвалност представницима Града Београда, који не заборављају децу из ове установе.

– Деца Прихватилишта успевају да прате ритам својих вршњака, бришу се разлике у школама јер све оно што имају деца која долазе из родитељског дома, захваљујући Граду Београду, имају и деца из наше установе. Зато је лако подизати ниво услуга и бити доступан сваком детету 24 сата у кризним и неодложним ситуацијама – казала је Данијела Стајковић.

Донација је значајна и за све стручне раднике, који ће моћи да прате градиво заједно са децом, додала је она.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Поводом предстојећег празника постављене државне заставе у Парку Републике Српске

Следећа вест

Реализација прикључења на даљински систем грејања тече по плану

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *