Добра сарадња Града Београда и репрезентативних синдиката

Нема коментара Share:

15.09.2021.
Помоћник градоначелника и председавајући Социјално-економског савета Града Београда Андреја Младеновић присуствовао је данас Конференцији синдиката главних градова Западног Балкана.

Конференција је одржана у просторијама Самосталног синдиката Србије, у организацији Самосталног синдиката Београда, а у сарадњи са Фондацијом „Фридрих Еберт”.

Младеновић је истакао да Град Београд има добриу сарадњу са свим репрезентативним синдикатима у престоници. Посебно је истакао добру сарадњу са Самосталним синдикатом Србије и београдском организацијом, како је рекао, носећом организацијом за остваривање радничких и синдикалних права на територији главног града Србије.

– Град Београд има коректан и отворен однос са синдикалним организацијама, јер без дијалога синдиката, локалне самоуправе, односно државе и послодаваца нема равнотеже у друштву, сигурности и правде за све учеснике у различитим друштвеним процесима – навео је Младеновић и захвалио Фондацији „Фридрих Еберт” јер је подржала ову конференцију. Подсетио је да је Фондација партнер Града Београда на различитим пројектима.

Он је указао да је Београд привредни, културни и административни центар овог дела Европе због чега, како је рекао, Град Београд као локална самоуправа има обавезу да буде лидер у различитим врстама друштвеног деловања.

Истакао је да је Град Београд и озбиљан послодавац.

– У овом тренутку запослено је 34.000 људи у нашем систему, од којих је 18.000 у јавним и комуналним предузећима, 7.000 у дечјој заштити и остатак у сектору социјалне заштите, културе и Управе града. Реч је о великом систему који ради 24 сата, седам дана у недељи и брине о близу два милиона грађана Београда, без обзира на викенде или празнике – прецизирао је Младеновић.

Подсетио је да у исцрпљујућем периоду пандемије вируса корона Град Београд није отпуштао своје запослене, није им смањивао плате или укидао радничка права.

– На тај начин смо допринели да сви који раде у систему Града Београда имају сигурност у периоду велике пандемијске кризе, која се одразила на разне сфере живота грађана – закључио је Младеновић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Палилулски дизајн викенд”

Следећа вест

Весић поделио таблет уређаје ђацима и лаптопове наставницима ОШ „Никола Тесла” у Лештанима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *