Представници канцеларија за младе из целе Србије на презентацији у Научнотехнолошком парку Београд

Нема коментара Share:

16.09.2021.
Канцеларија за младе Града Београда данас је у Научнотехнолошком парку Београд била домаћин представницима канцеларија за младе из више градова Србије. Заменик директора Канцеларије за младе Града Београда Немања Марковић истакао је да је Научнотехнолошки парк пример добре праксе.

– Угостили смо представнике канцеларија за младе из целе Србије како бисмо их упознали са радом Научнотехнолошког парка и како би они те примере добре праксе применили у својим срединама. Одавде су кренуле многе идеје, реализовани су бројни стартап пројекти – указао је Марковић и захвалио на подршци државном секретару Министарства омладине и спорта.

Државни секретар Министарства омладине и спорта Милан Савић је подсетио да то министарство подржава рад свих канцеларија за младе на нивоу Републике Србије, те Националне асоцијације канцеларија за младе као кровне организације.

– Подршку вршимо путем стручног усавршавања, али и путем конкурса јединица локалних самоуправа на које канцеларије за младе из целе земље могу да конкуришу за средства за реализацију различитих пројеката и програма, као и за инфраструктурне пројекте оспособљавања канцеларија за младе и њихово опремање – прецизирао је Савић.

Он је истакао да ће гости из целе Србије данас имати прилику да се упознају са добрим спојем науке, иновација и бизниса, као и са квалитетом проведеног времена младих људи.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Реконструкција централне кухиње за вртиће на Звездари у пуном јеку

Следећа вест

Посета италијанских синдикалаца Граду Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *