Реконструкција централне кухиње за вртиће на Звездари у пуном јеку

Нема коментара Share:

16.09.2021.
Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је данас радове на реконструкцији крова централне кухиње Предшколске установе „Звездара”. Радови које финансира Секретаријат за образовање и дечју заштиту вредни су 19,7 милиона динара, а започети су средином августа.

– Очекујем да се посао приведе крају до почетка октобра. Овде се дневно припреми и до 5.000 оброка за децу у звездарским вртићима. Имали смо проблема са кровом и ускоро ће све бити санирано – рекао је Гак.

Он је истакао да је Град Београд од почетка године уложио око 51 милион динара у текуће одржавање и опремање 29 вртића на овој општини, те да је на централној кухињи, која све објекте снабдева храном, прошле године замењена комплетна фасадна и унутрашња столарија.

Само за текуће одржавање и опремање свих вртића на територији Београда, не рачунајући капитална улагања, у овој години одвојено је укупно око 350 милиона динара, јер нам је осим великих реконструкција које су приоритет важно и одржавање свих вртића – истакао је Гак.

Он је додао да су у овом тренутку у току и радови на замени столарије на шест вртића на општини Чукарица те санација мокрих чворова у вртићу „Дечје царство” у Лазаревцу, док ускоро почиње и дуга фаза реконструкције вртића „Љоља” на Вождовцу и реконструкција објекта месне заједнице у вртић у насељу Зуце.

– Велика обнова свих вртића у Београду не стаје, настављамо даље док не завршимо реконструкцију свих дотрајалих објеката – закључио је Гак.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Саучешће председника Скупштине града Николе Никодијевића поводом смрти Душана Дуде Ивковића

Следећа вест

Представници канцеларија за младе из целе Србије на презентацији у Научнотехнолошком парку Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *