Весић: Штићеници центра у Звечанској добили таблете, Град обезбеђује ове уређаје и за васпитаче

Нема коментара Share:

16.09.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић, заједно с градском секретарком за социјалну заштиту Наташом Станисављевић, поделио је данас таблете ђацима који су штићеници Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској. Весић је том приликом прецизирао да центар брине о око четири стотине штићеника, од којих је четрдесет узраста између трећег и шестог разреда.

– Свако дете у Београду добија таблет, бесплатан интернет и кодове за дигиталне уџбенике, без обзира да ли живи у породици или у оваквој врсти смештаја. Посебно је важно да буде тако и да сва деца имају једнаке услове образовања – рекао је Весић.

Он је додао и да је у току подела укупно 67.592 таблета за сву школску децу поменутог узраста, који ће после три године бесплатно, дакле без било какве надокнаде постати власништво родитеља, који сада потписују реверсе за њих. Такође, купљено је и безмало седам хиљада лаптопова за учитеље и наставнике.

– Не постоји ниједан разлог да се у школама у Београду у овим разредима не одвија дигитална настава. Живимо у 21. веку и треба да се прилагодимо начину комуникације и животу који му одговара. Деца су много више дигитално писменија од својих родитеља, нас овде, а често и од учитеља и наставника. Ми треба да се прилагодимо њима, а не они нама јер не треба да их вучемо назад него они нас напред, како и треба да буде у животу – истакао је Весић.

Током следеће недеље подела таблета биће окончана у школама на свим општинама, а заменик градоначелника је најавио да ће таблете добити и васпитачице и васпитачи који у овом центру воде рачуна о деци.

– Свако треба да осети да је друштво одговорно и да цени његов рад, нарочито ови људи који пружају деци велику љубав и бригу – поручио је Весић.

Наташа Станисављевић је још једном указала да се на овај начин показује да су сва деца у Београду једнака, што је посебно важно код деце којима је потребна додатна помоћ и подршка.

– Деца која се налазе у својеврсном колективном смештају, нажалост, угроженија су и изложенија епидемијама, због чега су таблети веома важни јер ће се правити мање групе уколико дође до онлајн наставе, а могућ је и индивидуални приступ сваком детету – рекла је Наташа Станисављевић.

Изразила је захвалност заменику градоначелника што ће и васпитачи добити таблете, чиме ће се омогућити најбољи услови за рад. Ни у овом центру нити у било којој другој установи сличног карактера нема заражених, прецизирала је градска секретарка за социјалну заштиту.

– На снази су и даље све епидемиолошке мере, а таблети ће омогућити да останемо повезани и да истовремено водимо рачуна о здрављу и будемо безбедни – казала је Наташа Станисављевић.

Директор овог центра Зоран Милачић указао је на значај акције коју Град Београд организује. Штићеници ове установе похађају редован програм наставе у школама и ни по чему се не разликују од својих вршњака из биолошких породица.

– Овај знак пажње управо доприноси томе да се тако и даље осећају – навео је Милачић.

На крају је захвалио Граду Београду на овој акцији и истакао да ће таблети засигурно допринети квалитетнијем праћењу наставе и организацији наставног процеса.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Вредна опрема Седмој београдској гимназији кроз пројекат „Заједници заједно 2020”

Следећа вест

Саучешће председника Скупштине града Николе Никодијевића поводом смрти Душана Дуде Ивковића

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *