Градоначелник Радојичић угостио представника Владе Републике Гамбије

Нема коментара Share:

16.09.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић је у Старом двору примио представника Владе Републике Гамбије, амбасадора „ет-ларџ” Омара М. О. Фаала.

Дипломатски представник ове афричке земље je градоначелнику Радојичићу представио укратко значајне догађаје из историје Гамбије, исказавши уједно заинтересованост за успостављање сарадње између Банџула, главног града Гамбије и Београда.

– Амбасадор Фаал ми је предочио на које изазове наилази главни град Гамбије. Београд је, наравно, увек ту да понуди сваку врсту помоћи и савета нашим пријатељима. Радујем се нашем следећем сусрету приликом обележавања великог јубилеја Покрета несврстаних у октобру у Београду. Биће то одлична прилика да даље разговарамо о темама које смо данас отворили – рекао је градоначелник Радојичић.

Амбасадор Фаал је изразио велико задовољство посетом Србији.

– Исказана ми је велика част што сам, пре свега, имао прилику да посетим Србију, а затим и да разговарам са градоначелником Београда проф. др Зораном Радојичићем. Велику захвалност дугујем господину Анђелку Јовановићу, на чији сам предлог позван у посету вашој земљи. Захваљујући његовој иницијативи, покушаћемо први пут у дипломатској историји да остваримо сарадњу и развијамо билатералне односе – рекао је амбасадор Фаал и додао да се радује новој посети Београду, већ у октобру.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Посета италијанских синдикалаца Граду Београду

Следећа вест

Грaдoнaчeлник Рaдojичић: Бeoгрaд je мeстo српскe сaбoрнoсти

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *