Посета италијанских синдикалаца Граду Београду

Нема коментара Share:

16.09.2021.
Помоћник градоначелника Андреја Младеновић разговарао је данас у Старом двору са генералним секретаром италијанског УИЛ синдиката за регију Лација и Рима Албертом Цивиком. Разговору су присуствовали председник Савеза самосталних синдиката Београда Драган Тодоровић, секретар Савеза Жељко Каралеић и представник УИЛ Национале Давид Дорина. УИЛ синдикат један је од три италијанске репрезентативне синдикалне организације.

Младеновић је истакао да Град Београд подржава међународне активности наших синдиката и навео да је таква размена искустава драгоцена и за сарадњу држава.

– Град Београд има одличну сарадњу са синдикатима на територији града. Поред тога што смо партнер и озбиљан послодавац, успели смо да са синдикатима направимо равнотежу и омогућимо да уз остварење интереса синдиката имамо и добро остварење послова које Град има, посебно у комуналном делу. Представници синдиката из западних земаља део су друштва где су синдикати препознати као озбиљни партнери и корективни фактор и зато су њихова искуства веома значајна. То је још један начин да се усвоје примери добре праксе а и оствари још боља сарадња између две државе – истакао је Младеновић.

Алберто Цивика је истакао да је размена искустава драгоцена за сваки синдикат.

– Та искуства су нам значајна у време пандемије, када се сви питамо каква ће економија бити у будућности и како ће бити заштићени радници и њихова права. Синдикат у Италији је још увек јак, а порука за колеге у Србији је наставите, идите напред и немојте стати јер је дијалог са властима изузетно важан – казао је Цивика.

Председник Савеза самосталних синдиката Београда Драган Тодоровић је указао да је сарадња са синдикатима земаља Европске уније веома важна јер се тако стичу искуства о томе која решења и методе се могу користити, а које појаве се могу на време предупредити.

Делегација италијанског синдиката у Београду учествује на Конференцији синдиката главних градова Западног Балкана која се одржава у просторијама Самосталног синдиката Србије, у организацији Самосталног синдиката Београда, а у сарадњи са Фондацијом „Фридрих Еберт”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Представници канцеларија за младе из целе Србије на презентацији у Научнотехнолошком парку Београд

Следећа вест

Градоначелник Радојичић угостио представника Владе Републике Гамбије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *