Глумци награђене представе позоришта „Дадов” у Старом двору

Нема коментара Share:

17.09.2021.
Помоћник градоначелника Андреја Младеновић угостио је данас у Старом двору средњошколце, чланове Омладинског позоришта „Дадов”, који су освојили овогодишњи гран-при за најбољу представу на 9. интернационалном фестивалу средњошколског театарског стваралаштва „Јувентафест” у Сарајеву.

Младеновић је овом приликом истакао да је Град Београд препознао потребу да се „Дадов” реконструише и изгради у квалитетнијем и модернијем облику.

– Веома смо поносни на Омладинско позориште „Дадов” и младе људе који су професионалци и све представе изводе на највишем нивоу. Ово су млади људи на почетку својих уметничких каријера, који своју љубав према уметности, а посебно глуми, исказују трудом и залагањем, односно временом које одвајају да припреме представе, а кроз турнеје прослављају име Београда – рекао је Младеновић.

Изразио је задовољство што је квалитет ове представе препознат и на регионалном фестивалу у Сарајеву.

– Ово је добар подстицај како за цео ансамбл тако и за ове младе људе који желе да се искажу и буду део „Дадова”. Кључна порука је да ће, поред тога што су прослављени глумци, односно великани српског глумишта и југословенског времена започињали своје каријере у „Дадову”, ово позориште подстаћи младе да буду бољи људи и да се добро осећају. Град Београд је обезбедио реконструкцију позоришта, нови театар, најбоље услове најмодернијих позоришта који ће бити у нашем граду. У наредном периоду почињемо са градњом и поносни смо што ће град добити бисер по питању уметничких и позоришних дворана, а ови млади људи то и заслужују – објаснио је Младеновић.

Секретар за културу Иван Карл рекао је да је успех који је Омладинско позориште „Дадов” постигло на фестивалу у Сарајеву добар показатељ начина на који они раде, јер када радите добро онда успех следи, односно награде не изостају.

– Истовремено, то је и неки гласник будућности, јер сви ти млади људи који данас играју у „Дадову” сутра ће играти у неким другим, великим позориштима, снимаће филмове и серије. Верујем да им је ово добра одскочна даска и добра платформа за веће успехе који тек следе у њиховим каријерама, а остаће забележено да су сви почели у „Дадову” и граду Београду – истакао је Карл.

Директор Омладинског позоришта „Дадов” Владимир Мијовић истакао је да је ово велики упех и круна великог рада са младима и једне скоро немогуће мисије – омогућити данас младим људима да раде нешто што воле у професионалним условима.

Говорећи о реконструкцији овог позоришта, Мијовић је рекао да се добијају услови које сада нема ниједно позориште у Београду.

– Наш циљ је да младим људима, којих у позоришту имамо око триста, пружамо шансу за нешто што је за њих добро. Не постане свако од њих глумац, али ће научити много тога овде и зато је моја порука да свака општина у Београду има један „Дадов” – рекао је Мијовић.

Редитељ Марко Челебић рекао је да је у питању „Јувентафест”, фестивал који се одржава у Сарајеву, на који долазе представе из региона, а деца која глуме су средњошколци и не смеју да буду професионални глумци.

Глумица Тијана Мићуновић је истакла да је члан глумачког ансамбла у „Дадову” годину дана и да тренутно игра у две представе.

– Са „Животињском фармом” смо учествовали на „Јувентафесту” у Сарајеву и том приликом освојили гран-при. Представу смо одиграли уз одређене измене, што је повећало одговорност за добро извођење. Успели смо и због тога сам јако задовољна. Ова награда допринеће даљем развоју „Дадова” и надам се да ће привући младе људе да дођу у наше позориште и опробају се у глуми – казала је млада глумица.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Дани европске баштине” – обилазак градских здања

Следећа вест

„Винтиџ фест” на Каленић пијаци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *