Грађевинска инспекција извршила надзор градилишта у Тополској и Грочанској

Нема коментара Share:

17.09.2021.
Грађевинска инспекција Секретаријата за инспекцијске послове извршила је надзор над извођењм радова у Тополској 19 и Грочанској 32. Том приликом инспектор је констатовао да је решењем општине Врачар одобрено извођење радова на адаптацији стамбеног објекта у Тополској улици 19, као и да инвеститор поседује потврду о пријави радова. Такође, утврђено је да су осим радова на адаптацији, који су одобрени решењем, изведени и радови на реконструкцији без прибављеног одобрења издатог од надлежног органа. У складу с тим, грађевински инспектор ће у даљем току поступка предузети одговарајуће мере из своје надлежности.

У  Грочанској улици 32 инспектори су констатовали  извођење радова на изградњи објекта по издатој грађевинској дозволи надлежног органа. Извршеним инспекцијским надзором грађевински инспектор је утврдио да је инвеститор уклонио изведену кровну конструкцију и  извео радове на изградњи осмог спрата, чиме је одступио од спратности предвиђене грађевинском дозволом. Градилиште је на лицу места затворено стављањем траке и службеног знака ,,затворено градилиште”.

Грађевински инспектор ће о утврђеном чињеничном стању сачинити записник, који ће доставити инвеститору на изјашњење. По протеку законског рока за изјашњење, грађевински инспектор ће с обзиром на утврђено чињенично стање предузети законом предвиђене мере из своје надлежности.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Промена линија јавног превоза због одржавања манифестације „Ушће 2021”

Следећа вест

Вредна опрема Седмој београдској гимназији кроз пројекат „Заједници заједно 2020”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *