Весић са делегацијом Београда допутовао на Хиландар

Нема коментара Share:

22.09.2021.
Делегација Града Београда коју предводи заменик градоначелника Горан Весић и у којој се налазе помоћник градоначелника Андреја Младеновић и главни урбаниста Марко Стојчић, стигла је данас на Свету Гору у посету манастиру Хиландар на позив братства манастира и игумана Методија.

Током дводневне посете манастиру Хиландар делегација Београда разговараће са игуманом Методијем о формалној сарадњи Града Београда с манастиром Хиландар.

– Овогодишња божићна посета председника Александра Вучића манастиру Хиландар показала је да Србија стоји иза свог манастира на Светој Гори и велике светиње Српске православне цркве. На предлог председника Вучића доноси се Закон о очувању културног и историјског наслеђа манастира Хиландар. Закон ће бити најзначајнија помоћ српске државе овом манастиру после 1900. године, када је краљ Александар Обреновић потписао споразум са Српском православном црквом о финансијској помоћи Хиландару на основу којег су плаћени дугови манастира па је тако остао српски. Закон који ће Србија усвојити омогућиће Граду Београду да помаже манастир Хиландар. Како ће та помоћ да изгледа разговараћемо са игуманом Методијем – рекао је Весић.

Грађанке и грађани Београда, који то желе, својим уплатама једном годишње годинама путем уплатница „Инфостана” помажу обнову манастира Хиландар, који је оштећен у пожару марта 2004. године.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Трофеј Београда” у кјокушинкаију

Следећа вест

Радојичић: Нераскидива повезаност српског народа са обе стране Дрине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *