„Трофеј Београда” у пливању за особе са инвалидитетом

Нема коментара Share:

24.09.2021.
Београд ће овог викенда бити домаћин још једне престижне смотре међународног угледа –  под називом „Трофеј Београда у пливању 2021”, за особе са инвалидитетом. Након паузе од скоро две године, без међународних такмичења за особе са инвалидитетом у Београду, у суботу на базенима Спортског центра „25. мај” на Дорћолу, с почетком у 14 часова, за титулу најбољих такмичиће се више од сто спортиста младих оба пола и свих видова инвалидитета, из свих делова Србије, али и из око пет других држава са простора некадашње Југославије и окружења (Бих, Бугарска, Македонија, Црна Гора и Хрватска). У борби за најсјајније одличје пливаће наши најбољи спортисти и репрезентативци, као и будуће младе наде овог спорта.

Реч је о манифестацији која је већ традиционална, која за циљ има да промовише и афирмише услове и могућности које главни град Србије пружа у напорима за побољшање услова живота и рада ове популације и унапређивање њиховог положаја у друштву.

Покретач и организатор манифестације „Трофеј Београда” је Спортски савез особа са инвалидитетом Београд, а њено одржавање омогућено је разумевањем и подршком Града Београда, Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту, а драгоцену помоћ пружају и други партнери и то организације, институције и појединци из Београда, али и из читаве Србије, што све чини да слика о Београду и односима које развијамо буде лепша и потпунија.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Спорт – могућност за сву децу, а не привилегија

Следећа вест

„Трофеј Београда” у рагбију

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *