Покретна канцеларија Горана Весића данас у три насеља у Барајеву

Нема коментара Share:

25.09.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић данас је са сарадницима и волонтерима у оквиру акције „Београд побеђује”, путем своје покретне канцеларије, посетио насеља Арнајево, Лисовић и Велики Борак у Барајеву и разговарао са мештанима о решавању њихових проблема. После разговора, за малишане у сваком од ових насеља организоване су дечје представе.

Весић je Арнајеву, које је прво посетио, нагласио да наставља да обилази приградска насеља и изразио задовољство што велики број мештана долази на ове разговоре. 

– За ових седам дана, од посете грађанима Младеновца, добио сам скоро 400 различитих имејлова и позива да дођем у одређене делове града, То само говори да људи виде да можемо да решавамо проблеме. Ја нисам чудотворац и немам неки чаробни штапић којим могу да решим сваки проблем. Али могли сте да видите кроз разговоре да доста проблема може да се реши са мало бољом организацијом и са мало добре воље, чак и са мало пара – рекао је Весић.

Неки пројекти, како је навео, захтевају више, неки мање средстава, али ће се трудити да свако од ових насеља буде боље место за живот. 

– Овде људи имају проблем са водом и ми смо до сада доста урадили на томе па ће они већ 15. октобра добити воду. Решавамо проблем канализације тако да ће мештани најкасније за две године добити и канализацију. Поред ових, има још пуно ситних проблема који нама изгледају мали, а њима су животни. На пример, да се уради део за децу у оквиру Дома културе, да се направе тротоари да деца не иду по улици, као и да се појача јавна расвета – навео је заменик градоначелника.

Он је нагласио да ће, када се реше тренутни проблеми, увек постојати неки нови и додао да је зато и направио покретну канцеларију како би могао да прича са људима, попише шта треба урадити и после одређеног времена дође да види шта је урађено. 

– Зато ми је драго што се људи одазивају, долазе, што значи да проблема има пуно, али и да верују да можемо да решавамо ствари заједно – рекао је Весић.

Он је посебно нагласио да му је драго што су у овим насељима данас организоване дечје представе јер Београд није само Врачар, Нови Београд и Стари град већ и седам приградских општина.

Весић је рекао да ће наставити да са својом покретном канцеларијом обилази грађане јер се људи одазивају и отворено причају о проблемима које имају.

– Моја политика је таква, у последњих седам година се све више средстава улаже у приградске општине, а раније није било тако. Суштина је повезати Београд инфраструктурно тако да можете да живите у Барајеву, а да радите у Београду. Зато је важан пројекат БГ воза. Сада он иде три пута дневно трасом Београд–Барајево–Лазаревац и на тај начин БГ возом из центра Барајева до центра Београда стижете за 47 минута. Када се уради дупли колосек грађани ће у „шпицу” имати воз на сваких десет минута. Зато инсистирам на томе да Београд буде добро место за живот свих људи без обзира на то где живе – рекао је Весић, додајући да својим радом смањује недостатке које имају грађани приградских насеља.

– Мој посао је да решавам проблеме људи и наставићу са тим без обзира на критике. Ја овако разумем свој посао и ако сам данас решио бар неки проблем грађана, зарадио сам своју плату – рекао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић са грађанима Лисовића у Барајеву

Следећа вест

Фабрика вакцина у земунском насељу Соко салаш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *