Весић: После тринаест година решен проблем Петог паркића

Нема коментара Share:

28.09.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас Пети паркић на Звездари и том приликом подсетио да је тринаест година трајала борба грађана за овај простор. Пре око годину дана обратили су се заменику градоначелника и председнику општине, а након договора с власником плац је препуштен Граду, који се потом и уписао као нови власник.

– Парк је завршен и од четвртка ће деца моћи овде да се играју, као што се играју у другом делу парка који смо већ завршили. Урадили смо игралиште на више од три хиљаде квадратних метара, од чега је хиљаду квадрата намењено деци, уз много новог зеленила. Овако заједно, грађани, медији и градска власт могу да мењају град набоље и подижу квалитет живота – навео је Весић.

Он је најавио да ће се још радити на увећању вегетације, што је планирано за новембар.

Заменик градоначелника је подсетио и да је тринаестогодишњи проблем решен за годину и по дана и појаснио да је то начин како разуме политику – грађани заједно са Градом мењају живот набоље.

Председник општине Звездара Владан Јеремић захвалио је Горану Весићу на свему што је учинио да буде испоштована воља грађана овог дела града, те истакао да је срећан што овај део општине постаје један од најлепших и најсавременијих простора у граду.

– У разговору са станарима дошли смо до оваквог решења којим се уједно излази у сусрет свима. Овде су и реквизити за најмлађе, спортски садржаји, клупе, чесма, нова расвета, систем за наводњавање. Што је најважније, биће ту и нових стабала чиме ће овај део града постати зелена оаза за све станаре – рекао је Јеремић, додајући да су станари веома задовољни.

Станарка и управница зграде Бранислава Ивановић захвалила је Граду Београду, Општини Звездара и „Зеленилу” на уређењу Петог паркића.

– Захвална сам општини који су одржали велики број састанака са станарима, као и са управницима зграда око Петог паркића. Станари су одабрали најадекватнији пројекат који је усклађен за све узрасте, с посебним нагласком на децу и пензионере – указала је Ивановићева.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: У Београду вакцинисано више од 58 одсто пунолетних

Следећа вест

Уклањање сувих стабала на Новом Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *