Весић: У Београду вакцинисано више од 58 одсто пунолетних

Нема коментара Share:

28.09.2021.
Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је да је у Београду, са јучерашњим даном, вакцинисано више од 58 пунолетних грађана.

– Вакцинисано је 804.736 лица, ревакцинисано их је 55,85 одсто, односно 774.120 особа, а трећу дозу је већ примило више од 158.000 лица, односно 11,46 одсто. Најбољи смо регион у Србији, 58 одсто је добар резултат али не и довољан да се заштитимо већ нам је потребно између 70 и 80 одсто. Зато остаје апел за све да се вакцинишу јер је то једини начин да изађемо из ове ситуације. Активно причамо и са премијерком о томе да учинимо нешто како би се што више људи вакцинисало, а посебно да на вакцинацију подстакнемо младе људе.

Подсетио је да ће у тржним центрима поново бити отворени пунктови за имунизацију.

– Поново ће се отворити пунктови у ТЦ „Ушће” и у ТЦ „Галерија” у Београду на води. То су два најпосећенија тржна центра, а спремамо се да их отворимо још. Показало се добрим да обављамо вакцинацију тамо где људи долазе, а тржни центри су током јесени и зиме добро посећени, тако да ће људи имати прилику и да нешто купе и да се вакцинишу – истакао је Весић, најавивши да ће прва два пункта у тржним центрима бити отворена у наредних десетак дана.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Караван зимнице” за викенд на пијаци „Ђерам”

Следећа вест

Весић: После тринаест година решен проблем Петог паркића

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *