Грађевинска инспекција поднела кривичне пријаве против инвеститора зграда на Цветановој ћуприји

Нема коментара Share:

29.09.2021.
Грађевинска инспекција Секретаријата за инспекцијске послове врши инспекцијски надзор изградње два бесправна објеката у Улици Цветанова ћуприја број 70 у Београду, који су изграђени на катастарским парцелама број 1379/3 и 1379/4 КО Велики Мокри Луг, саопштено је из овог секретаријата.

Грађевински инспектори извршили су инспекцијски преглед изведених радова у време када су извођени радови на ископима за темеље. Радови на изградњи оба објекта започети су без претходно прибављене грађевинске дозволе и потврде о пријави радова издатих од надлежног органа. На лицу места донета су решења о затварању оба градилишта, што је извршено стављањем црвене траке и знака „Затворено градилиште”.

У даљем поступку грађевински инспектор донео је решења о обустави и уклањању изведених радова за оба објекта. Како инвеститор није поступио у остављеном року, донета су и решења о извршењу која су прослеђена Одељењу за извршење решења грађевинских инспектора. Грађевински инспектори у су у више наврата вршили контролу предметних бесправних радова и поновно их затварали.

Грађевински инспектор је Првом основном јавном тужилаштву у Београду поднео кривичну пријаву против инвеститора због бесправне изградње предметних објеката и такође обавестио надлежно тужилаштво о наставку извођења радова након извршеног затварања градилишта.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Дигитализација и фискализација стиже и на београдске пијаце

Следећа вест

Градоначелник Радојичић: Возни парк у градском превозу један од најмлађих у Европи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *