Градоначелник Радојичић: Општина Стари град једна од најангажованијих у помоћи старима

Нема коментара Share:

01.10.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић је данас поводом Међународног дана старих истакао да је Градска општина Стари град једна од најангажованијих општина када је реч о помоћи нашим најстаријим суграђанима. 

После данашњег састанка и заједничког доручка са пензионерима у Старом граду, градоначелник Радојичић је нагласио да су пензионери у овој општини посебно активни када је реч о клупској мрежи и доступним садржајима. У овим клубовима пензионери имају прилику да заједнички проводе своје време играјући друштвене игре, обезбеђена им је и исхрана по бенефицираним ценама, психолошка подршка социјалних радника у циљу спречавања осећања отуђености и депресије, затим се организују изложбе, представе и песничка дружења.

– Задовољство ми је што могу да истакнем рад „Сениор центра” Градске општине Стари град. Програм овог центра је конципиран као свеобухватни систем подршке у заједници намењен свакој особи која је доспела у треће животно доба. Циљ је да се помогне старијим особама како би могле да воде достојанствен живот као равноправни чланови друштва, који имају знање, способности и искуство – рекао је Радојичић.

Градоначелник је навео и програм „Волонтерског сервиса” у овој општини који је заснован на принципу умрежавања и пружања системске подршке у раду социо-хуманитарних организација, а све у циљу опште добробити наших суграђана, посебно најстаријих.

– Сви програми и активности „Волонтерског сервиса”, у сарадњи са Црвеним крстом, у потпуности су усмерени на добробит локалне заједнице. Волонтери се укључују у различите активности након обавезних обука кроз које морају да прођу. Волонтери су пружили нарочито велики допринос у помоћи најстаријим суграђанима током ванредних ситуација, што се посебно видело током пандемије вируса корона – закључио је први човек Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Планирани радови „Зеленила”

Следећа вест

Горан Весић свечано отворио 58. Београдске међународне сусрете писаца

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *