Радојичић: Град Београд наставља одговорну социјалну политику према старијим суграђанима

Нема коментара Share:

01.10.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић честитао је данас свим старијим суграђанима Међународни дан старих и том приликом истакао да Град Београд наставља да се брине о њима јер, како је нагласио, зрелост једног друштва карактерише његов однос према деци и старијима, а Београд тиме може да се поноси.

Градоначелник је данас после састанка са пензионерима у Старом граду нагласио да су пензионери на овој општини веома активни и да је сарадња са Градом Београдом на изузетно високом нивоу.

– Активни смо на свих 17 градских општина и имамо 32 клуба за старије. Преко Секретаријата за социјалну заштиту одвојили смо више од 642 милиона динара за различите врсте помоћи пензионерима, како би им живот био квалитетнији и бољи. Важно је дати подршку и не заборавити све оно шта су они урадили у своје време за све нас и да као једно социјално одговорно друштво заједно сарађујемо и чинимо Београд још лепшим и срећнијим местом за живот – истакао је градоначелник.

Градоначелник Радојичић је додао да је потребно да нашим старијим суграђанима увек пружамо подршку која им је неопходна.

– Трудимо се да старијим суграђанима, не само данас, већ сваког дана, укажемо пажњу јер су они то и те како заслужили – нагласио је Радојичић.

Градоначелник је посебно подсетио да су у општини Стари град старији веома одговорни и да је на овој општини највећи проценат вакцинисаних суграђана изнад 65 година.

– Генерално су наши старији били одговорнији део друштва у овом претходном тешком периоду за све нас и данас користим прилику да у њихово име позовем све млађе да се вакцинишу. Једино тако можемо сви да победимо корону и да се вратимо нормалном животу, а старији су нам до сада у томе много помогли – закључио је први човек Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић: У наредном периоду потписивање споразума између Београда и Дубаија

Следећа вест

Ускоро конкурс за идејно решење и дизајн станица на првој линији метроа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *