Радојичић: Безбедност пешака на првом месту

Нема коментара Share:

02.10.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић се састао са стручњацима градског Секретаријата за саобраћај након прошлонедељног саобраћајног удеса у Крајишкој улици у Земуну када је аутобус на линији 45 улетео на дечје игралиште. Том приликом су договорени кораци који ће бити предузети у циљу унапређења безбедности саобраћаја.

– Прошлог петка сам отишао у Земун како бих се на лицу места упознао са ситуацијом након удеса. Тамо сам разговарао са окупљеним, веома узнемиреним грађанима. Сложили смо се да је потребно у што краћем року решити проблем и зато сам им обећао да ће Град деловати веома брзо. Наредног радног дана сам се састао са људима из Секретаријата да бисмо се договорили о даљим корацима – рекао је градоначелник Београда.

Радојичић је навео да ће у зони дечјег игралишта, на раскрсници улица Купрешке и Крајишке, бити постављен по један лежећи полицајац са пратећом вертикалном сигнализацијом, али и еластична одбојна ограда ради унапређења безбедности пешака на тротоару и деце на игралишту. Додао је да ће у сврху заштите пешака и деце на пешачким прелазима у Гетеовој улици, Јакшићевој и Улици Славише Вајнера, на раскрсницама са Крајишком, бити постављена по два лежећа полицајца са пратећом вертикалном сигнализацијом.

Градоначелник Београда је напоменуо да је у непосредној близини дечјег игралишта већ реализована зона ОШ „Гаврило Принцип” у којој је ограничење брзине 30 километара на сат.

– Сматрам да мерило развоја било које државе представља ниво достигнутог развоја саобраћајног система и да је континуиран рад на унапређењу безбедности саобраћаја и заштити пешака приоритет. У кратком року смо извршили потребне анализе и са великим задовољством могу да обавестим суграђане да ће реализација ових радова почети већ данас – закључио је први човек Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Горан Весић посетио пољопривредно домаћинство породице Марковић из Сопота

Следећа вест

Горан Весић покретном канцеларијом обишао три насеља у Сурчину

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *