Горан Весић посетио пољопривредно домаћинство породице Марковић из Сопота

Нема коментара Share:

03.10.2021.
Заменик градоначелника посетио је данас пољопривредно газдинство породице Марковић из Сопота, на позив домаћина Добрице Марковића, и том приликом навео да је ово пример успешног домаћинства које се генерацијама бави воћарством. 

– Налазимо се на свега четрдесетак километара од Београда, свеж је ваздух и дивна природа, људи се баве пољопривредом. Указали смо им на могућност да учествују у градским субвенцијама за пољопривреднике. Град Београд је ове године издвојио око 190 милиона динара за ту намену, а план за следећу годину је око три стотине милиона динара, док је пре осам година тај износ био 10–12 милиона. Трудимо се да помогнемо наше пољопривреднике јер смо са 250 хиљада хектара обрадивог земљишта најзначајнији пољопривредни регион у Србији после Војводине – рекао је Весић.

Он је најавио да ће у новој стратегији развоја Београда 2030. пољопривреда заузети једно од четири кључна места у развоју града. План је, додао је Весић, да се помогне даљи развој пољопривреде и производња здраве хране, како би пољопривредници могли пристојно да живе од свог рада. Да би све то било како треба, неопходно је урадити инфраструктуру, путеве, канализацију и воду у деловима града који имају обрадиве површине. 

– Срећан сам што се наша визија успешног Београда полако остварује, јер када уђете у једно овакво домаћинство, видите да је то тако – казао је Весић.

Добрица Марковић је изразио задовољство због посете заменика градоначелника Горана Весића, као и председника општине Живорада Милосављевића, који је, како је навео, пријатељ са свим мештанима. Он је прецизирао да се ова породица генерацијски бави воћарством, а највише гаје шљиве, кајсије, трешње. 

Марковић је истакао и да ће конкурисати за субвенције Града за набавку нове механизације, односно трактора.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Београда: Подносим иницијативу за улицу и споменик Владети Јеротићу

Следећа вест

Радојичић: Безбедност пешака на првом месту

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *