Градоначелник Београда: Подносим иницијативу за улицу и споменик Владети Јеротићу

Нема коментара Share:

03.10.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић најавио је да ће ускоро поднети иницијативу да једна улица буде названа по академику проф. др Владети Јеротићу, као и да му у његовом родном Београду буде подигнут споменик.

– Србија и Београд могу бити поносни што је господин Јеротић био наш сународник. Бити савременик овог истинског ерудите је привилегија коју смо ми имали. Како бисмо и будуће нараштаје упознали с његовим богатим опусом и пренели им праве вредности које је Владета Јеротић за свог живота промовисао, наша је обавеза да му се одужимо тако што ће једна улица у Београду понети његово име и што ћемо му подићи споменик – рекао је градоначелник Београда.

Академик Јеротић је био научник који је оставио снажан траг у различитим пољима, па ће тако остати упамћен као врстан неуропсихијатар, психотерапеут, филозоф и књижевник. Био је необичан и по томе што је искорачио из оквира академске заједнице тиме што је омогућио да се појављивањем и у медијима велики број људи упозна са његовим радом, чиме је дао драгоцен допринос нашој заједници.

Радојичић је истакао да је као директор Универзитетске дечје клинике „Тиршова” био у прилици да сарађује с академиком Јеротићем на пројекту унапређења рада УДК.

– Веома сам поносан на тај пројекат у оквиру којег је проф. др Јеротић одржао предавање под називом „Лековитост лепе речи”. Он заиста јесте био човек који је својом лепом речју лечио, а мудрошћу пленио. Посвећен вери православној, Владета Јеротић је у данашњем световном друштву изабрао да живи животом скоро монашке скромности. Био је јединствен у свему и мора остати заувек упамћен. Због тога сада, као градоначелник, и подносим ову иницијативу. Улица и споменик у Београду су дуг према нашој прошлости и залог за нашу будућност – закључио је први човек Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Никодијевић: Дужност да се сећамо страдалих за нашу слободу

Следећа вест

Горан Весић посетио пољопривредно домаћинство породице Марковић из Сопота

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *