Радојичић: Нова дечја болница „Тиршова 2” ће решити и проблем паркинг-места

Нема коментара Share:

04.10.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић је појаснио ситуацију у вези са паркинг-местима око Универзитетске дечје клинике „Тиршова”.  

– Проблем паркирања у кругу болница Клиничког центра Србије, нарочито у јутарњим часовима, је дугогодишњи. Уколико се у том делу града изводе радови, то наравно додатно отежава налажење места за паркинг. У претходних нешто мање од месец дана рађена је реконструкција Катићеве улице. За то време су 42 резервисана паркинг-места из Катићеве била премештена у Тиршову, односно 42 резервисана паркинг-места су се налазила у тој улици. Како су радови у Катићевој улици завршени, сада су та места поново у враћена, што значи да сада у Тиршовој поново имамо 42 паркинг-места више у односу на наведени период реконструкције – рекао је Радојичић. 

Градоначелник Београда је напоменуо да је питање паркинг-места у целом Клиничком центру комплексно, али и да ће бити решено кроз нови План детаљне регулације Клиничког центра, који ради Урбанистички завод Београда. 

– Када је реч о „Тиршовој 2”, истакао бих да сам од самог почетка инсистирао да нова дечја клиника буде на локацији која је близу ауто-пута, али и да има велики број паркинг-места. Пројектом је предвиђено да „Тиршова 2” има 540 паркинг-места у подземној гаражи, уз приступ згради са ауто-пута – закључио је први човек Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Обезбеђујемо услове за лепше детињство наших малишана

Следећа вест

Градоначелник Радојичић: Задужбина Владете Јеротића подржала моју иницијативу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *