Градоначелник Радојичић: Задужбина Владете Јеротића подржала моју иницијативу

Нема коментара Share:

04.10.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић састао се данас у здању Старог двора са Ненадом Арсићем, управником Задужбине Владете Јеротића.

Управник задужбине је изразио велику захвалност поводом иницијативе градоначелника Радојичића да Владета Јеротић добије улицу и споменик у Београду.

– Испред Задужбине Владете Јеротића могу да кажем да сам срећан због иницијативе градоначелника. Задужбина је сагласна са овом идејом и ту је да пружи сваку врсту помоћи – рекао је Арсић.

Градоначелник Радојичић је истакао да ће у наредном периоду заједно са надлежним градским службама радити на томе како би се ова идеја што пре реализовала.

– Након данашњег разговора са управником Задужбине Владете Јеротића, настављам заједно са својим сарадницима да радим на реализацији ове иницијативе. Разговарали смо о животу Владете Јеротића, улицама у којима је живео и могућим предлозима улица које би могле понети његово име, као и о месту где би се нашао споменик посвећен њему. Владета Јеротић је био јединствен човек и као такав мора остати заувек упамћен. Улицом и спомеником посвећеним њему, Београд би му се одужио и чувао успомену на њега – закључио је Радојичић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Нова дечја болница „Тиршова 2” ће решити и проблем паркинг-места

Следећа вест

Покретна канцеларија Горана Весића данас са мештанима Сопота

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *