Градоначелник Радојичић најавио кампању „Градоначелник у вашем дому, вама на услузи”

Нема коментара Share:

05.10.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић посетио је данас домаћинство породице Савић у насељу Петровчић у градској општини Сурчин и том приликом најавио кампању „Градоначелник у вашем дому, вама на услузи”. Радојичић је поручио да му је жеља да разговара са суграђанима у свим градским општинама како би још јасније били дефинисани проблеми суграђана који у њима живе.

– Непосредни контакт и разговор са грађанима су ми изузетно важни. Оваква врста директног контакта ће на најбољи начин допринети да што ефикасније заједнички решимо евентуалне проблеме у одређеној локалној заједници. Данас сам у посети домаћинству породице Савић у Петровчићу како бих разговарао са њеним члановима, али и њиховим комшијама о томе шта је важно унапредити у овом насељу и градској општини Сурчин. Породица Савић је похвалила рад Општине, а такође је истакла да је у овом насељу изграђена амбуланта која због пандемије вируса корона не функционише онако како би они желели. Такође су истакли да је у овој општини изграђено пуно тротоара у протеклом периоду, али је свакако потребно да се тротоар изгради и у Улици Бранка Пешића, у којој се сада налазимо. Грађани су изразили жељу и да се за особе са инвалидитетом које живе у овом насељу унапреди инфраструктура – навео је градоначелник и истакао да је породица Савић, која је избегличка породица из Калесије, у међувремену постигла пуно тога.

Градоначелник је навео да са овако проактивним суграђанима треба што више разговарати јер они знају шта је потребно како би њихова насеља била још боље место за живот. Желимо, додао је, да заједно градимо Београд и да га унапређујемо још више.

Градоначелник Радојичић је рекао да Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије у сарадњи са Градском општином Сурчин спроводи програм доделе помоћи и економског оснаживања породичних домаћинстава избеглих лица путем набавке средстава за пољопривредну или другу пословну делатност. Овим програмом је током 2020. године породичном домаћинству Савић додељен пољопривредни пакет у вредности од 145.000 динара. Такође, Град Београд је путем конкурса Секретаријата за привреду у току 2021. године пољопривредницима са територије градске општине Сурчин доделио 2.800.000 динара за набавку трактора и прикључне механизације, 1.600.000 динара за пластенике у области воћарства и повртарства, близу 940.000 динара за развој пчеларства и 440.000 динара за развој сточарства.

– Идеја је да и у наредном периоду на овај начин разговарамо са Београђанима у свим општинама, са породицама из различитог социјалног миљеа. Жеља је да на овај начин у непосредном контакту дођемо до праваца у којем сви заједно желимо да развијамо Београд – закључио је градоначелник Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Настављена реконструкција унутарблоковских саобраћајница на Савском венцу

Следећа вест

Радојичић: Свечано отварање Сквера Милене и Гаге вечерас на углу улица Цара Николаја и Милешевске

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *