Градоначелник Радојичић учествоваће на десетом „Љубљана форуму градоначелника”

Нема коментара Share:

06.10.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић учествоваће у Љубљани на десетом „Љубљана форуму градоначелника” под називом „Градови будућности”, који ће се одржати 7. и 8. октобра у Љубљанској тврђави Старог града.  

– Град Љубљана и GoForSight институт и ове године организују јубиларни, десети „Љубљана форум градоначелника”. Тема овогодишњег форума су „Градови будућности”. Задовољство ми је што ћу као градоначелник Београда имати ту част да са осталим градоначелницима европских градова говорим на округлом столу чија је тема „Идеални град будућности”. То ће бити прилика да представим Београд као један од градова са највећим инвестиционим, привредним, туристичким, образовним и културним потенцијалом у Европи – истакао је градоначелник Радојичић.

Градоначелник је додао да ће на овом форуму бити анализирани начини унапређења развоја градова на пољу имплементације паметних, одрживих и инклузивних решења.

– Биће анализиран развој индустријских решења и финансијских механизама како би се помогло градовима да достигну своје циљеве. Акценат ће бити на размени концепата у вези са плановима за будућност европских градова у наредној деценији у домену привреде, економије, урбанизма. За све нас протекле две године су биле изразито изазовне. Зато верујем да ће овај форум бити одлична прилика да ојачамо међународну сарадњу европских градова и разменимо искуства у проналажењу најбољих решења за њихов будући развој – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Никодијевић: Признања „Звезде Београда” представљају захвалност свима који су допринели у борби против пандемије

Следећа вест

Апел за давање крви

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *