„Београдске електране” прелазе у режим топлих функционалних проба

Нема коментара Share:

07.10.2021.
Сви топлотни извори „Београдских електрана” од данас прелазе из режима функционалних проба, односно из хладног динамичког режима у режим топлих функционалних проба, најављено је из овог предузећа.

Због пада спољашње температуре ваздуха, чије ће средње дневне вредности према прогнозама метеоролога бити 12 степени Целзијуса и ниже, „Београдске електране” ће поред провера функционалности постројења уједно и испоручивати топлотну енергију потрошачима. 

„Београдске електране” ће и наредних дана до званичног почетка грејне сезоне, 15. октобра, наставити са радом прилагођеним прогнозираним и оствареним температурама спољашњег ваздуха, а у свему према Одлуци о снабдевању топлотном енергијом у граду Београду. Уколико у данима до 15. октобра средња дневна температура буде ниже од 12 степени Целзијуса, испорука топлотне енергије потрошачима биће настављена. 

Систем даљинског грејања Београда један је од највећих у Европи и чини га 36 топлотних извора, више од 9.000 топлотних предајних станица, као и преко 1.680 километара топловодних цеви. За стабилан рад тако великог енергетског система неопходно је неколико дана постепеног и веома пажљивог оптерећивања због преласка из стационарног у динамички режим рада. 

Из овог предузећа апелују на потрошаче да буду стрпљиви и наглашавају да се први ефекти данашњег рада производних погона „Београдских електрана” могу очекивати код већине потрошача у поподневним и вечерњим часовима.

Такође, апелују на потрошаче да искључиво уколико целе зграде нису снабдевене топлотном енергијом, то могу да пријављују до званичног почетка грејне сезоне (15. октобар) на број телефона диспечерског центра 011/2093-011, уз напомену да то чине управници зграда или председници кућних савета. То је веома важно како не би дошло до загушења телефонских позива и непотребног чекања на успостављање везе са диспечерским центром, јер се неретко дешава да више комшија из једне зграде покушава да пријави исти поремећај. Такође, приоритет у отклањању рекламација су цурења воде из инсталација, а број телефона диспечерског центра за пријаву је 011/2093-100 (број телефона искључиво за пријаву цурења воде из инсталација), наводи се у саопштењу ЈКП „Београдске електране”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Дан oтворених врата” у ЈКП „Градска чистоћа”

Следећа вест

Симболи Београда у зеленој боји поводом Светског дана церебралне парализе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *