„Дан oтворених врата” у ЈКП „Градска чистоћа”

Нема коментара Share:

07.10.2021.
Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа”, у жељи да поново обрадује београдске малишане, у недељу, 10. октобра, поново ће организовати „Дан отворених врата”, са почетком програма у 10 часова на адреси дирекције предузећа у Улици Мије Ковачевића број 4.

ЈКП „Градска чистоћа” отвара капије за све малишане Београда који желе да науче шта је то рециклажа, како се правилно одлаже отпад, да упознају људе који брину о чистоћи престонице и на крају да се у обезбеђеном кругу предузећа провозају омиљеним смећарцима.

– Сматрамо да је од велике важности укључити најмлађе суграђане у процес развоја рециклаже и подизања свести друштва о значају очувања животне средини. Млађи су они на којима свет остаје, а еколошки бонтон је нешто што се стиче и гради од малих ногу и зато су наше едукативне акције најчешће усмерене на најмлађе, јер њих видимо као највећи потенцијал промене друштва по питању еколошке освешћености. Знамо да им је ова акција омиљена, јер имају прилику да се провозају у возилима које виђају свакога дана и која обожавају и зато са задовољством и организујемо овакве акције. Унапред смо се осигурали и обезбедили простор за одржавање радионице и представе како нам могућа киша не би покварила дружење и забаву, тако да позивам Београђане да доведу своје малишане и испуне им жељу да се провозају у неком од наших возила – рекао је директор ЈКП „Градска чистоћа” Марко Попадић.

Најмлађи Београђани ће, поред вожње у обезбеђеном кругу предузећа, моћи да упознају јунаке анимираног цртаног филма „Рециклосауруси” који ће за њих овом приликом одиграти и едукативну представу, а на радионици о рециклажи моћи да науче како се и због чега уопште одваја отпад. Малишани ће видети возила за сузбијање комараца, затим она којима се перу судови за одлагање отпада и перу улице, сазнаће на који се начин чисте, а уколико временске прилике дозволе, и сами ће моћи да пробају електроусисиваче и електротротинете.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Дани Срема, Баната и Бачке овог викенда поново на Палилулској пијаци

Следећа вест

„Београдске електране” прелазе у режим топлих функционалних проба

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *