Отворена завршна изложба Друге грчко-српске уметничке колоније „Београд 2021“

Нема коментара Share:

08.10.2021.
Помоћник градоначелника Андреја Младеновић отворио је вечерас у Дому омладине завршну изложбу Друге грчко-српске уметничке колоније „Београд 2021“. Циљ колоније је учвршћивање братских грчко-српских односа кроз изражајне ликовне форме грчких и српских уметника, а тема радова учесника су историјске знаменитости Београда.

Младеновић је захвалио уметницима из Грчке на доласку у Београд, као и организаторима који су, како је навео, још једном показали колико су јаке везе грчког и српског народа.

– Везује нас много тога, не само прошлост кроз нашу бурну историју, већ и садашњост и то тако што се узајамно помажемо у тешким околностима. Бројни су ти примери, пре неколико месеци видели смо подршку и помоћ наше екипе ватрогасаца када је заиста било тешко нашим пријатељима на острву Евија. Увек смо ту да се једни другима нађемо. Грчки народ је нама много помогао и биће тешко да им се одужимо – нагласио је Младеновић.

Свесни смо да је та братска љубав наша два народа нераскидива, навео је Младеновић и додао да овакве културне активности утичу да те везе буду још јаче.

– Драго ми је што су наши пријатељи имали прилику да виде Београд, иако је лоше време, али биће још прилика за то – закључио је Младеновић.

Уметницка директорка колоније Бојана Димитријевић захвалила је свима који су је подржали у реализацији ове идеје.

Колонију је организовало Удружење „Ризница српске духовности“, уз подршку Града Београда и почасног конзула Србије на Кефалонији др Виктора Рухотаса.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Отворен Шести регионални скуп о меланому

Следећа вест

На Задушнице забрањен улаз моторним возилима на гробља

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *