Отворен Шести регионални скуп о меланому

Нема коментара Share:

08.10.2021.
Члан Градског већа Града Београда Фадиљ Еминовић отворио је данас Шести регионални скуп о меланому у организацији Удружења пацијената оболелих од меланома УПОМ. Скуп ће се током предстојећег викенда одржати у свечаној сали Старог двора, а посвећен је оболелима од меланома у доба короне.

– Током предстојећег викенда у Старом двору имаћемо прилику да угостимо лекаре и пацијенте оболеле од меланома из целог региона. Ове године тема је меланом у доба короне. Претходна и ова година биле су посебно изазовне имајући у виду пандемију вируса корона – рекао је Еминовић и додао да се ове године поред превентиве посебно наглашава значај вакцинације свих грађана, чиме ће се на посредни начин заштити посебно угрожене групе пацијената.

Еминовић је навео да ће на овом скупу лекари заједно са пацијентима моћи заједно да дискутују о изазовима на које наилазе оболели од меланома у време короне. Он је такође нагласио и значај дизања свести о овој болести, као и важност превентивних прегледа.

– Оваквим скуповима и актуализовањем тема као што су превенција и лечење оболелих од меланома, те повезивање са стручњацима и институцијама локалне самоуправе шаљемо снажну поруку подршке свима који се боре са овом болешћу – закључио је Еминовић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радови на санацији дистрибутивног гасовода у суботу

Следећа вест

Отворена завршна изложба Друге грчко-српске уметничке колоније „Београд 2021“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *