Расписан конкурс за стипендије Града Београда ученицима и студентима са инвалидитетом

Нема коментара Share:

09.10.2021.
Секретаријат за образовање и дечју заштиту расписао је данас конкурс за доделу 65 стипендија ученицима са инвалидитетом средњих школа и студентима са инвалидитетом високошколских установа у Београду за 2021. годину, укупне вредности 7,3 милиона динара.

Према речима секретара за образовање и дечју заштиту Славка Гака, конкурс ће трајати 15 дана, односно потребну документацију је потребно доставити лично или послати поштом Секретаријату до 24. октобра.

– Позивам све ученике и студенте са инвалидитетом у Београду да искористе помоћ коју Град Београд пружа и конкуришу за бесповратна средства која су подршка њиховом образовању и којима желимо да им олакшамо школовање – рекао је Гак.

У 2021. години биће додељено 65 стипендија ученицима средњих школа са инвалидитетом и студентима високошколских установа са инвалидитетом, од чега 25 стипендија ученицима средњих школа и 40 студентима.

Нето износ стипендије за ученике средњих школа је 10.000 динара, односно 12.000 динара месечно за студенте високошколских установа.

Напомена: Сви детаљи о потребној документацији, као и адреси за достављање објављени су на сајту Града Београда, у рубрици Градски огласи.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Демонтажа нелегалних прикључака на инсталацији јавног осветљења у насељу Умчари

Следећа вест

Секретаријат за инспекцијске послове хитном интервенцијом спречио урушавање зида на Палилули

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *