Без системских поремећаја у производном и дистрибутивном сектору „Београдских електрана”

Нема коментара Share:

12.10.2021.
Tоплотни извори „Београдских електрана”, 14 топлана и 22 котларнице су у функцији производње и дистрибуције топлотне енергије. Тренутно не постоји ниједан већи квар на топловоду. Дакле, нема системских поремећаја у производном нити у дистрибутивном сектору, саопштено је из ЈКП „Београдске електране”.

Како се наводи, ово предузеће је 7. октобра почело да испоручује топлотну енергију потрошачима. Због пада спољашње температуре ваздуха, сви топлотни извори су из хладног динамичког режима прешли у режим топлих функционалних проба система.

ЈКП „Београдске електране” топлотном енергијом снабдева више од 22,5 милиона квадратних метара стамбеног и пословног простора, односно више од 360 хиљада станова корисника. У систему предузећа има више од 9.000 топлотних предајних станица, а веома мали проценат подстаница, као сваке године на почетку сезоне није у функцији испоруке топлотне енергије. 

Тако корисницима који се греју из подстаница из Вртларске 39 и 49 и Тошиног бунара 9 неће бити испоручена топлотна енергија до званичног почетка грејне сезоне због повезивања реконструисаних подстаница на новоизграђени топловод. Све ово је предуслов за гашење котларнице у Вртларској улици.

Такође, неколико подстаница на грејном подручју Новог Београда није у функцији испоруке топлотне енергије јер је током ремонтног периода урађена модернизација – уграђена је потпуно нова опрема, и неопходни су обимни електрорадови на повезивању електроинсталација. Ови корисници ће најкасније до 15. октобра добити грејање. Након модернизације подстаница, корисници ће имати квалитетнију и поузданију испоруку топлотне енергије. 

Радови на топловоду и модернизацији комора код ауто-сервиса „Килер” (Блок 7а) приводе се крају и неки од корисника из овог дела града већ данас ће добити грејање. Приоритет је Дом пензионера у Марије Бурсаћ 49. Такође, корисницима који се топлотном енергијом снабдевају из топловода у Луја Адамича (угао са Јернеја Копитара) ће већ данас бити топли домови. Обимни радови у овом новобеоградском блоку су неопходни због делимичног гашења топлане „Земун”. Убудуће ће се корисници који се топлотном енергијом снабдевају из тог топлотног извора грејати из топлане „Нови Београд”. 

Због радова на реконструкцији корисници који се топлотном енергијом снабдевају из топловода у Милана Ракића нису имали топле пробе. Ови корисници ће данас добити грејање. У питању је шест подстаница у Душана Радовића и Витезова Карађорђеве звезде. 

На сваком почетку грејне сезоне, па и ове године, из овог предузећа подсећају да постоје кварови на инсталацијама у појединим зградама у свим деловима града. Неретко се дешава да су објекти без грејања због радова које су власници станова, без знања и сагласности предузећа, управника или скупштине станара, обављали током лета па су празне инсталације у згради.  

Теренске екипе, којих има 67 и распоређене су на свим грејним подручјима, чине све како би сваки проблем био отклоњен у што краћем року. У просеку, на почетку сваке грејне сезоне Диспечерском центру дневно буде упућено око 1.200 рекламација. У односу на укупан број потрошача (360.000 станова), реч је о промилима.

Молимо кориснике да на број телефона Диспечерског центра 011/2093-011 пријављују искључиво ако нема грејања у целим објектима. Тренутно, до званичног почетка грејне сезоне, 15. октобра, приоритети су рекламације које се односе на цурења на инсталацијама и уколико нема грејања у целим зградама или деловима зграда.  

Такође, корисници могу да пријаве рекламације и на бесплатне бројеве телефона Беоком сервиса: 0800-110-011 и 011/3090-007. 

Када је у питању рад Диспечерког центра, сви оператери су активни и примају рекламације корисника. До загушења долази због великог броја позива суграђана јер се неретко дешава да више станара из једног објекта зове због исте пријаве. Зато надлежни из „Београдских електрана” моле професионалне управнике и председнике скупштина станара да они контактирају оператере Диспечерског центра како линије не би биле преоптерећене, наводи се у саопштењу ЈКП „Београдске електране”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Радојичић: Морамо разговарати о темама које су важне за све наше грађане

Следећа вест

Акција „Минут је до 12” за промоцију и прикупљање крви, тромбоцита и матичних ћелија у Земуну

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *