Представа о правилима понашања у саобраћају за прваке из Младеновца

Нема коментара Share:

12.10.2021.
Предавањем за ђаке прваке из Младеновца, „Паркинг сервис” је наставио 15. циклус акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе”, саопштавају из овог градског предузећа. Едукативна представа о правилном понашању у саобраћају одржана је у Центру за културу и туризам Младеновац за 100 ђака првака из седам основних школа са подручја ове општине.

Представи су присуствовали директор ЈКП „Паркинг сервис” Београд Андрија Чупковић и председник градске општине Младеновац Владан Глишић.

Уз песме хора „Само споро кад сте поред школе” и „Чувајте нам ђаке”, едукативну представу за прваке у Младеновцу извео је предавач из „Паркинг сервиса” са саобраћајним полицајцем и маскотом акције Зебранком Бринићем, уз поштовање свих епидемиолошких мера. На крају представе, ђаци су од „Паркинг сервиса” добили поклоне – ранац са бојанком и бојицама, светлоодбојне наруквице, маске, као и препознатљиви флуоресцентни прслук.

– Ово је наша најлепша акција и она коју највише волимо. Спроводимо је пуних 15 година и до сада је 200.000 ђака првака научило како правилно да прелазе улицу, користе семафор и тумаче саобраћајне знакове. И ове године ће око 17.000 најмлађих ученика погледати нашу представу. Водимо рачуна и бригу о деци, за оне који су овде на групном предавању направили смо маске, док ће сваки ђак првак од „Паркинг сервиса” добити и прслук. Безбедност ђака је најважнија и битно је да их едукујемо како да се понашају у саобраћају – рекао је Чупковић.

„Паркинг сервис” је као друштвено-одговорно предузеће покренуо акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе” 2007. године и спроводи је са циљем да се повећа безбедност деце у саобраћају путем едукације деце и апела на возаче да воде посебну бригу о најмлађима.

– У име свих основних школа из Младеновца захваљујем „Паркинг сервису” што спроводи акцију која има за циљ безбедност деце у саобраћају – истакао је Глишић.

Овогодишња сезона акције биће организована у виду едукативних представа у школама, али и онлајн предавања за све оне ђаке који похађају наставу од својих кућа. Акцијом „Ђаци вас моле, успорите поред школе” обухваћени су ђаци прваци свих 168 основних школа са територије 17 београдских општина.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Минут до 12” за примаоце матичних ћелија

Следећа вест

Обезбеђени сви услови за одржавање јавне седнице o Нaцрту плaнa гeнeрaлнe рeгулaциje шинских систeмa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *