Градоначелник Радојичић: У наредном периоду потписивање споразума између Београда и Дубаија

Нема коментара Share:

13.10.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић примио је у Старом двору амбасадора Уједињених Арапских Емирата у Републици Србији Мубарака Саида Ахмеда Буршида Ал-Дахерија.

– Амбасадор Ал-Дахери и ја разговарали смо о важности сарадње у времену пандемије ковида-19, искуствима која смо стекли током изазовних месеци иза нас, начину да брже изађемо из кризе и закључили смо да само заједничким снагама можемо градити бољу будућност. Пример великог успеха УАЕ јесте и велика светска изложба ЕКСПО 2020, која се тренутно одржава у Дубаију – рекао је градоначелник Радојичић.

Амбасадор Уједињених Арапских Емирата је истакао да су односи наше две земље веома добри и развијени, са знатним успоном економске сарадње. Ова сарадња ће бити још значајнија, с обзиром на то да је у поступку усвајање текста споразума са Дубаијем, који у наредном периоду треба да се потпише.

– Захвалан сам на помоћи коју су УАЕ пружили нашој земљи прошле године, када су послали десет тона заштитних медицинских средстава као први део помоћи у борби против вируса корона. Град Београд је такође увек ту да настави да пружа сваки вид помоћи и сарадње – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Афирмација женског предузетништва

Следећа вест

Радојичић: Град Београд наставља одговорну социјалну политику према старијим суграђанима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *