„Минут до 12” за примаоце матичних ћелија

Нема коментара Share:

13.10.2021.
Под покровитељством Oпштине Земун, Удружење пацијената „Леука” организовало је у сарадњи са Службом за трансфузиологију KБЦ „Земун” акцију под називом „Минут је до 12”, саопштено је из ове општине.

Акција је организована у сврху промоције и прикупљања крви, тромбоцита и матичних ћелија, у галерији Kанцеларије за младе ГО Земун.

Доктори и техничари из Службе за трансфузиологију КБЦ „Земун” ће 16. октобра, од 10 до 14 часова, радити на прикупљању крви, упису у национални регистар матичних ћелија, као и на проширењу базе давалаца тромбоцита за КБЦ „Земун”.

Тим поводом, 13. октобра је отворена изложба ликовних радова Kатарине Станојловић, студенткиње графичког дизајна. Радови су настали у болничкој соби, тачније у изолационом блоку клиничког центра, у време док је ауторка чекала на трансплантацију матичних ћелија. Посетиоци ће имати прилику да погледају изложбу од 13. до 16. октобра, од 8 до 15.30 часова, где ће, такође, моћи додатно да се информишу о добровољном давалаштву, матичним ћелијама и тромбоцитима.

У име организатора, председник Скупштине општине Земун Мирослав Гајић, помоћница директора за заједничке медицинске делатности КБЦ „Земун” прим. др сци.мед. Весна Либек и представница Удружења пацијената „Леука” Јелена Ивановић позвали су све грађане, а првенствено становнике Земуна, да се одазову апелу „Ви можете да им спасете животе, а за њих је минут до 12”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Аргументоване примедбе постаће део Плана генералне регулације шинских система у Београду

Следећа вест

Представа о правилима понашања у саобраћају за прваке из Младеновца

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *