Директор „Београдских електрана” обишао грађане који немају грејање

Нема коментара Share:

14.10.2021.
Менаџмент „Београдских електрана“ на челу са директором предузећа Радетом Бастом, придружио се екипама на терену које отклањају кварове у делу Новог Београда како би се уверио да се недостаци у снабдевању отклањају у најкраћем року, саопштено је из овог предузећа.  

Том приликом директор предузећа је разговарао са станарима који живе у приватним кућама (око 80 објеката) у Улици Данила Лекића на Бежанијској коси који од почетка топлих функционалних проба нису имали грејање због квара на топловоду.  

Испред објекта на овој адреси је откопана улица у дужини од 30 метара. Квар није могао да буде отклоњен раније јер су власници куће у непосредној близини бетонирали и саградили ограду на зеленој површини испод које је постављен топловод.  

– Хвала на стрпљењу, већ данас ће део корисника из овог насеља добити грејање. Квар је могао да буде отклоњен много раније и домови би били топли да нисмо имали оволико компликација. Ово није усамљени пример да неко сагради пословни објекат, кућу или ограду изнад топловода. Овакви случајеви отежавају рад наших екипа. Ми смо морали да испланирамо нову трасу топловода, да копамо поред ограде и поставимо нове цеви. Тренутно је у току пуњење овог дела мреже и на задовољство грађана, а и наше задовољство, данас ће овим људима бити топли домови – истакао је Раде Баста. 

Међутим, док је Баста разговарао са власницима кућа, екипе су га обавестиле да је дошло до још једног квара на топловоду. Место цурења је убрзо пронађено, али нажалост и тај квар је на неприступачном месту, испод ограда и дворишта власника кућа. Због тога 24 приватне куће ни првог дана званичног почетка грејне сезоне, 15.октобра неће имати испоруку топлотне енергије. 

Сви станари срдачно су дочекали директора „Београдких електрана“, разговарали са њим у вези са проблемима у овом насељу насталих због проширења објеката на зелену површину испод којег је постављен топловод. Станари су похвалили рад теренских екипа које су ангажоване на решавању проблема и захвалили директору Басти на томе што је издвојио време да их посети.

Директор Раде Баста обишао је и друге локације, као што су Гандијева 74 и Омладинских бригада 6. У Гандијевој улици број 74, дошло је до пуцања у међуспратној конструкцији између локала и гараже. Екипе су разбиле део бетона како би приступиле месту квара. Замењене су цеви и у моменту када је директор Баста стигао, вариоци су приводили радове крају. Инсталације су напуњене и у поподневним часовима, станари два солитера у Гандијевој улици су добили грејање. 

Акција обиласка објеката у којима има проблема са испоруком топлотне енергије биће настављена и у наредном периоду, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Ауто-седишта за безбеднију вожњу најмлађих

Следећа вест

Положени венци поводом Дана одбране Београда у Првом светском рату

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *