Након обнове више ђака у ОШ „1300 каплара”

Нема коментара Share:

14.10.2021.
Две године након комплетне реконструкције, Основна школа „1300 каплара” на Звездари ове школске године уписала је једно цело одељење првака више него претходних година. Школу у реконструисаном објекту и потпуно уређеном школском дворишту у Панчиној улици број 1 сада похађа близу 500 ученика. Раст броја ђака директан је резултат обнове школе, поручују из колектива.

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак изразио је задовољство због успешно урађеног посла који су препознали како родитељи тако и ђаци који проводе време у школским клупама у далеко бољим условима.  

– Радује ме чињеница да је урађена огромна ствар за ову школу. Пратимо светске стандарде у реконструкцијама и настављамо даље са обновом образовних установа. Прихватамо предлоге родитеља и управо оно што они желе остварујемо оваквим пројектима – истакао је Гак.

Комплетна реконструкција је, подсетимо, обухватила потпуно уређење целог објекта, замену свих инсталација у школи, потпуну реконструкцији дворишта, уградњу лифта и постављање нове ограде око њега, реконструкцију крова, уређење терена за одбојку, кошарку и фудбал и изградњу трим-стазе са тартан подлогом и мали амфитеатар у коме ће се одржавати часови када је топло време.

Нов намештај, интерактивне табле, пројектори, рачунари само су део опреме која се налази у учионицама и кабинетима ОШ „1300 каплара”. Укупна вредност радова на школи износила је око 173 милиона динара, а за њено финансирање била је задужена Канцеларија за јавна улагања Владе Србије.

Директорка школе Марица Ременски рекла је да им је реконструкција донела боље услове, више ђака, али и већу одговорност коју морају да оправдају вредним радом, поверењем и резултатима.

– Ушли смо и у другу школску годину у обновљеној школи. Уписали смо једно одељење више, али нам долазе и старији ђаци из других школа. Родитељи нам верују, деца су безбедна, имају најбоље услове за школовање и свима нам је задовољство да будемо део овог колектива – навела је Ременски.

Ђаци су активни и у бројним пројектима, па се тако школа може похвалити учешћем у СОРАС-у (Савез омладинских радних акција Србије), пројекту Млади горани, једносменском раду за више разреде, радионицама за немачки језик, глуму и атлетику.

ОШ „1300 каплара” је једна од 12 основних школа на Звездари. Ова општина има око 10.800 основаца, а ту се налази и 10 средњих школа са око 7.200 ђака. По броју деце у школама ово је једна од најбрже растућих општина у Београду па се у последњих шест година број деце у школама повећао за више од 500.

Секретаријат је започео велики талас инвестиција у образовне установе који се наставља и у наредном периоду. Кроз сарадњу свих инстанци, каже Гак, све школе ће бити обновљене. Како је закључио, ускоро нас очекује и отварање врата потпуно реконструисане Земунске гимназије за коју је издвојено око 480 милиона динара.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Промоција Београда и Србије у Анкари

Следећа вест

Мапирање ромских насеља у Земуну

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *