Свечаном академијом обележен Дан општине Раковица

Нема коментара Share:

14.10.2021.
Свечаном академијом у Центру за културу и образовање Раковица, Градска општина Раковица обележила је Дан општине. Традиционално је организована Свечана академија и културно-уметнички програм, саопштено је из ове општине.

На свечаној академији повеља је уручена дугогодишњем спортском раднику и легенди Џудо клуба Раковица Миомиору Срећку Мрваљевићу. Повељу је уручио председник градске општине Раковица Милош Симић, који је рекао да се и овај рођендан Раковице дочекује у јеку новог таласа пандемије вируса ковид-19. Напоменуо је да је у Раковици више од 60 одсто вакцинисаних пунолетних грађана, те је та општина једна од пет најбољих у Србији.

Симић је подсетио и на неке од најважнијих инфраструктурних радова који су спроведени у Раковици.

– Само од почетка ове године у Раковици је асфалтирано више од 30 улица, што је рекордни број. Изграђена је обећана канализација у Јелезовачкој и Урошевачкој улици. Недавно је наша општина богатија за још један парк, на Канаревом брду, док су отворени обновљени паркови у Кнежевцу, на Лабудовом брду и у Скојевском насељу – рекао је Симић и подсетио и на значајна улагања у раковичке школе.

Основне школе „Франце Прешерн” и „Ђура Јакшић” добиле су реконструисане сале, у Основној школи „Никола Тесла” реконструисане су трибине у дворишту и хидрантска мрежа, као и преливни системи на базену. Основна школа „14. октобар” у Кнежевцу добила је уређену просторију за дневни боравак, у Основној школи „Иво Андрић” реконструисан је плато и степениште у дворишту, док су у току радови на изради нове ограде. Нова ограда у школском дворишту гради се и у Основној школи „Коста Абрашевић”, док је у Музичкој школи „Даворин Јенко” комплетно замењена столарија, а у потпуности су реконструисане Пета економска школа и вртић „Чаробна шума”.

Симић је рекао да су све школе у општини повезане видео-надзором са Полицијском станицом Раковица.

Симић је најавио посебно ангажовање на изградњи канализације у насељу Миљаковац 3.

– Ове године је завршен тендер, изабран је извођач, а потрудићу се да радови почну што пре. Заложићу се и да радови на изградњи обећаног вртића за ово насеље почну у што скоријем року – рекао је Симић, који је најавио и реализацију других битних пројеката у општини.

Он је апеловао на суграђане да се вакцинишу и напоменуо да су његова врата увек отворена свим грађанима, те да ће „увек директно разговарати о проблемима са којима се сусрећу”.

Гости су имали прилику да погледају програм Певачког друштва „Прело”, Дечјег рок хора са музичарима Школе гитаре и бубњева „Чупавко”. Из Балетског студија „Мага Магазиновић” наступиле су младе балерине Ирис Јукић и Катарина Цветковић, као и дечји хор „Чаролија” са којима су били ученици Основне школе „14. октобар”, док је програм завршен наступом Културно-уметничког друштва „Димитрије Котуровић”. 

У Цркви светих апостола Вартоломеја и Варнаве, ломљењем колача, обележена је слава Покров пресвете Богородице, а на Скупштини су најзаслужнијим појединцима, удружењима и организацијама уручене захвалнице Градске општине Раковица.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Београдски симболи колоризовани у розе као подршка оболелима од рака дојке

Следећа вест

Промоција Београда и Србије у Анкари

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *